28 / 04 / 2024

sağmalcılar cezaevi dönüşüm projesi

sağmalcılar cezaevi dönüşüm projesi

Bayrampaşa cezaevinin bulunduğu bölgedeki kentsel dönüşüm bölge sakinleri kiraya çıkmadan etap etap gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Atila Aydıner, sokak kültürünü yaşatacaklarını ve TEM otoyolunun üstünü kapatarak Bayrampaşa’ya ilk meydanını kazandıracaklarını belirtti

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evsiz kalan vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle tepkilerini dile getirdi. 

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Ardıçlar Geri Dönüşüm Metal Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ardıçlar Geri Dönüşüm Metal Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi Esenyurt’ta  500  bin TL sermaye bedeli  ile Berkay Atik tarafından kuruldu.

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

sağmalcılar cezaevi dönüşüm projesi Haberi

sağmalcılar cezaevi dönüşüm projesi


Bayrampaşa cezaevi ya da eski ismiyle Sağmalcılar Cezaevi, 1968 ve 2008 yılları arasında yüzlerce mahkûmun tutuklu kaldığı, Türkiye’nin en büyük cezaevlerinden birisiydi. Adalet Bakanlığı’nın çağdaş standartlara uymayan cezaevlerinin kapısına kilit vurması sonrası atıl durumda kalan Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu alanda yeni bir şehir yükselecek. Eski cezaevinin hafriyat çalışmalarının tamamlandığını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, toplamda 148 bin metrekarelik alanın değerlendirileceği projede meydan, Hastane, okul, cami, konut, dükkân ve otellerin yer alacağını söyledi. 


Bayrampaşa’nın cezaeviyle anıldığına dikkat çeken Aydıner, 148 bin metrekarelik bir arazi üzerine yapılacak projeye ilişkin de şu bilgileri verdi; 


“Alanın 42 bin metrekaresini kentsel dönüşümde rezerv alanı olarak kullanacağız. Kalan arazide ise camisi, hastane, okulları ve toplamda 2 bin 300 konutuyla birlikte yeni bir şehir kuracağız. Bayrampaşa’daki İsmetpaşa Mahallesi’ndeki...