07 / 07 / 2024

şahdeniz 2 doğalgazı

şahdeniz 2 doğalgazı

Şahdeniz Konsorsiyumu, Azerbaycan doğalgazına talip 9 şirketle anlaşma imzaladı. Başkent Bakü' de gerçekleştirilen imza töreninde, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan dokuz şirketle 25 yıllık anlaşma imzalandı...

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.

Müjde! Bakan açıkladı: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak! Doğalgaz destek ödemeleri başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış dönemi öncesinde sosyal yardım alan hanelere yaklaşık 7 milyar TL nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı. Doğalgaz destek ödemeleri hakkında konuşan Yanık ödemelerin hesaplara yatacağı tarih açıklandı. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatı 2 bin Euro’yu geçti! Savaşla rekor geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından Batılı ülkeler pek çok yaptırım uygulamasıyla beraber doğalgaz rekor kırdı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'dan ilk yarıda 2.8 milyar TL'lik net satış!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO tarafından yayınlanan Geçici Vergi Beyannamesi'ndeki bilgilere göre; şirketin Haziran 2021 döneminde brüt satış rakamı 2 milyar 864 milyon 218 bin 831,33 TL oldu. 

Revizyon Yapı Doğalgaz Mühendislik İnşaat Mobilya Gıda Madencilik Akaryakıt San. ve Tic. Ltd. Şti. İst. Şubesi açıldı!

Revizyon Yapı Doğalgaz Mühendislik İnşaat Mobilya Gıda Madencilik Akaryakıt San. ve Tic. Ltd. Şti. İst. Şubesi 2 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Bursa Doğalgaz Santral ihalesinin teklif süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Doğalgaz Santralinin ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saatini 2 Mayıs 2016 tarihine kadar uzattı.

Doğalgaz tüketim oranı yüzde 20 oranında düştü!

Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgazda yılın 2 ayını ve yıl sonu beklentilerini değerlendirdi.

Ödemiş'te doğalgaz için hedef 2017!

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 2017'de Ödemiş'te doğalgaz kullanılması için girişimlerin sürdüğünü, 2-3 ay içinde Tire'den Ödemiş'e boru hattıyla doğalgaz getirileceğini kaydetti

Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde son durum ne?

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Avrupa Birliği (AB) içerisindeki tüm itirazlara rağmen özellikle Almanya’nın desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor.

Bitlis doğalgaz çalışmaları ne durumda?

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, doğalgaz çalışmasını yerinde inceledi. Olan, Beşminare Mahallesi, TOKİ 1, 2 ve 3. etaplarında çalışmanın sürdüğünü ifade etti.

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri hizmet binası inşaat ihalesi 2. oturumu bugün!

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 2. oturumu bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri hizmet binası inşaat ihalesi 2 Eylül'de!

TOKİ BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2 Eylül 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

şahdeniz 2 doğalgazı Haberi

şahdeniz 2 doğalgazı


Şahdeniz Konsorsiyumu ile Azerbaycan doğalgazına talip dokuz Avrupa şirketi arasında anlaşma imzalandı. Başkent Bakü'de gerçekleştirilen imza töreninde, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan dokuz şirketle 25 yıllık anlaşma imzalandı.


Atılan imzalarla bu şirketlere yıllık 10 milyar metreküpten biraz fazla doğalgaz satılacağı ve bu doğalgazın, Konsorsiyumun daha önce kabul ettiği Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projesi ile Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden Adriyatik Denizi'ne, oradan İtalya'nın güneyine, İtalya'dan da diğer Avrupa ülkelerine ulaştırılacağı belirtildi.


Törende Şahdeniz Konsorsiyumu adına konuşan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Avrupa şirketleri ile yıllardır yürütülen pazarlıkların başarılı bir şekilde sonuçlanmasından memnun olduklarını dile getirdi.


Yapılan anlaşmaların, Azerbaycan tarihinde en büyük doğalgaz satışı anlaşmaları olduğunu belirten Abdullayev, Azerbaycan'ın büyük doğalgaz yatakları ile Avrupa pazarı arasında direkt bağlantı kurulduğunu...