28 / 04 / 2024

sahibinden ilan vermek yasak mı

sahibinden ilan vermek yasak mı

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni açılacak emlak ofislerine yetki belgesi alma şartı getirildi. Belgenin alınması için son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Yetki belgesi olmayanlara 25 bin lira ceza uygulanacak...

Yetki belgesi olmayan emlakçıya 25 bin TL ceza!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak ofislerine yetki belgesi alma koşulu geldi. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak belirlendi. Yetki belgesi olmayanlara 25 bin TL ceza kesilecek...

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'da sahibinden verilen bir ilan tartışma konusu oldu. Son dönemde artan göç dalgası nedeniyle sayıları hızla artan Suriye ve Afgan göçmenler 250 bin dolara konut satın alıp ev sahibi olabiliyor. İşte o göçmenler şimdi Türklere kiralık daire vermiyor.

Sahibinden kiralık, satılık daire ilanı verene ceza geliyor!

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’nin 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olmasıyla birlikte emlak satışı ve kiralamasında yeni bir dönem başlayacak. Bu kapsamda Sahibinden ilan verenlere 25 bin TL para cezası yolda...

Artık satıcılar değil alıcılar ilan verecek!

Hepimizin bildiği gibi bir şeyi satmak yada kiraya vermek istersek eskiden ağırlıklı gazete şimdi ise ilan sitelerine üye olup buralardan yayınlanıyor ve satın almak yada kiralamak isteyenler telefonla ulaşıyorlardı. 

Bağımlı daire ilanı sosyal medyada yankı uyandırdı!

sahibinden.com’un sosyal medyada da yoğun ilgi gören yeni fenomeni “Evet bağımlı, Akdere de emsalsiz satılık daire” başlıklı ilanı oldu.

Sahibinden.com 8 Temmuz'da emlak endeksini açıklayacak!

Sahibinden.com 1,5 milyonu aşan aktif emlak ilanı adedini ve Türkiye gayrimenkul sektörünün nabzını tutmanın verdiği sorumlulukla; her ölçekteki yatırımcıya en doğru bilgiyi sunma amacımız doğrultusunda önemli bir uygulamaya daha imza atıyor.

2015'in ilk çeyreğinde 2.5 milyonu aşkın emlak ilanı verildi!

sahibinden.com, 2015’in ilk çeyrek Sahibindex “Emlak” verilerini açıkladı. Verilere göre yılın ilk üç aylık döneminde, satılan ya da kiralanan emlak ilanı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 artış gösterdi.

Turizmde müşteriye ulaşmak zorlaşıyor!

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Eskiden sadece bir iki gazeteye ilan vermek satış yapmak için yeterli gelirken, şimdi artık düzgün bir ürünü dahi çok daha zor bir şekilde müşteriye ulaştırabiliyoruz." dedi.

Yılın ilk yarısında 4 milyon 397 bin 66 adet emlak ilanı verildi!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve bankaların hizmete sunduğu alternatifli konut kredisi ödeme planları, emlak piyasasını hareketlendirdi. Sahibinden.com'un açıkladığı verilere göre bu yılın ilk yarısında 4 milyon 397 bin 66 adet emlak ilanı verildi...

Firmalar ilan vermek için neden isbul.net'i tercih ediyor?

2011 yılından bu yana, gerek küçük ölçekli işletmelerin gerekse orta ve büyük ölçekli şirketlerin eleman bulma konusundaki en büyük yardımcısı olan isbul.net, kaliteli hizmetinin yanı sıra ekonomik hizmet anlayışı ile de dikkat çekiyor...

Riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

sahibinden ilan vermek yasak mı Haberi

sahibinden ilan vermek yasak mı

Emlak sektöründe faaliyet gösterenlerin ve bundan sonra sektöre giriş yapacaklar ile emlak ofislerinde çalışan danışmanlara, ofisin ana yetki belgesine bağlı şekilde 'Emlak danışmanlarına yetki belgesi alma şartı' geldi. 

5 Haziran 2018'de hayata geçirilen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerinde yetki belgesi şartı koyuldu. Yönetmeliğe bağlı olarak, yeni kurulacak emlak işletmelerinin yetki belgesi alması şart.

Resmi Gazete ile yayımlanan son düzenleme ile Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak belirlendi. Yani bu tarihe kadar yeni bir erteleme kararı verilmediği sürece taşınmaz ticareti yetki belgesi resmi olarak yürürlüğe alındı. 

Yeni yönetmeliğe göre; danışmanların yapacak olduğu bütün işlemlerden artık ofis de sorumlu olacak ve cezai müeyyide ofis sahibine, ofisin yetki belgesi üzerine ve siciline işlenecek. Hatalı veya bilinçli olarak...