04 / 05 / 2024

Sahraaltı Afrika

Sahraaltı Afrika

Mustafa Elitaş, Sahraaltı Afrika'yı, Afganistan'ı, Hindistan'ı inşa etmenin yollarının bulunması gerektiğini belirterek, DEİK ve TMB ile birlikte müteahhitlik hizmetlerini bu bölgelere tanıtmak, oralarda proje bulmak için gayret göstereceğiz, çalışacağız"

Türk müteahhitler Afrika'da 13 milyar dolarlık iş üstlendi!

Son yedi yılda Sahraaltı Afrika’yı keşfeden Türk müteahhitleri bölgeden 13 milyar dolarlık iş çıkardı. Yenigün İnşaat’ın sahibi Mithat Yenigün Afrika’yı kalıcı bir pazara dönüştürmek niyetinde.

Türk müteahhitlerin yeni pazarı Sahraaltı Afrika!

Nail Olpak, Türk müteahhitlik sektörünün orta vadede Sahraaltı Afrika’yı yeni hedef pazar olarak belirlemiş gibi göründüğünü söyledi..

Tekfen, Sahraaltı Afrika ve Kanada'yı mercek altına aldı!

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, müteahhitlikte faaliyet alanları ile coğrafyalarını genişletme ve çeşitlendirmenin iyi bir risk yönetim tekniği olduğunu belirtti. 

110 ülkede Türk markalarının mağazaları var!

Hazır giyimciler dünyanın dört bir yanında mağazalaşıyor. Modanın merkezi İtalya’dan Sahraaltı Afrika ülkesi Botsvana’ya 110 ülkede Türk markalarının mağazaları var. Perakendecilerin yeni rotası artık Arjantin, Şili, Çin, Hindistan gibi uzak coğrafyalar…

Miller Holding Afrika'da inşaat projelerine başladı!

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, yükselen pazar olan kara kıta Afrika’da yatırımlara başladıklarını söyledi. Afrika’daki fırsatları değerlendirdiğini ve inşaat alanında yatırım yapmaya başladıklarını belirtti.

Güney Afrika Angola'daki okul kapatılacak!

Güney Afrika Angola'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ile bağlantılı 1 okulun kapatılacağı öğrenildi. Colegio Esperanca Internacional adıyla faaliyet gösteren okulda 750 öğrenci eğitim görüyor.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Türk firmalardan Afrika’ya 55 milyar dolarlık proje!

Türkiye, 2017'nin sonuna kadar Afrika'da 15 büyükelçilik daha açmayı hedefliyor. Türk firmaların, Afrika’da üstlendiği bin 80’e yakın projenin toplam değeri de 55 milyar dolara ulaştı.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

Limak Holding'den Afrika'ya 50 milyon dolarlık fabrika!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde Limak Holding de 50 milyon dolarlık fabrika açacak.

Kamerun'da geniş yatırım fırsatları var!

Sahraaltı Batı Afrika’nın önemli ve stratejik ülkelerinden Kamerun ile yazı dizimize devam ediyoruz. Kamerun’da ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 70’i geçimini tarımsal faaliyetlerden temin ediyor.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

Sahraaltı Afrika Haberi

Sahraaltı Afrika

Elitaş, TMB 64. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, TMB'nin ülkede yapılan inşa işlerinin yüzde 70'ini, yurt dışında Türkiye tarafından yapılan projelerin ise yüzde 90'ını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Geçen yıl sonu itibariyle 107 ülkede proje, hizmet üretildiğini ve inşaat işleri gerçekleştirildiğini belirten Elitaş, "Bu projelerin toplam miktarı 8 bin 639. Bugüne kadar yapılanların toplam değerine baktığımızda 322,6 milyar dolarlık bir iş hacmi gerçekleştiren önemli bir sektör" diye konuştu.

"Türkiye müteahhit sayısı sıralamasında ikinci"

Elitaş, dünyada müteahhit sayısı sıralamasında Çin'in ardından Türkiye'nin geldiğine dikkati çekerek, ciro olarak bakıldığında ise sekizinci sırada bulunduğunu kaydetti. Türkiye'nin sektörde proje ihracatı da gerçekleştirmesi halinde durumun "kaymaklı kadayıf" haline geleceğini vurgulayan Elitaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu başaracağınıza inanıyorum. Çünkü, 2016 yılı yeni bir hamle, atak, yeni pozisyonlar ortaya koyabilme ve...