07 / 05 / 2024

sakarya cami restorasyonuü tarihi cami restarasyonu

sakarya cami restorasyonuü tarihi cami restarasyonu

Sakarya'da 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Taş temel üzerine inşa edilen caminin tarihinin 1870 yılına dayandığı belirtiliyor.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Ordu Gülyalı Merkez Cami açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Ordu Gülyalı Merkez Cami hizmete açıldı

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Çorum Kellegöz Cami restorasyonu tam gaz! 

Çorum’daki vakıf eserleri arasında yer alan Kellegöz Cami’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyonları ders konusu oldu!

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok restorasyon yapan Vakıflar Genel Müdürlüğünün Makedonya Haydar Kadı Cami restorasyonu, bu ülkedeki bir üniversitede ders olarak okutuluyor.

Zeyrek Cami'nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a restorasyonu tamamlanma noktasına gelen Molla Zeyrek Cami’ni gezdirdi.

Katran Camii restorasyonu tamamlandı!

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Katran (Alacacı) Cami’nin restorasyonu tamamlanarak, ibadete açıldı.

sakarya cami restorasyonuü tarihi cami restarasyonu Haberi

sakarya cami restorasyonuü tarihi cami restarasyonu

Adapazarı ilçesinde 1774'te şehit düştüğü belirtilen Alemdar Mustafa Ağa adına inşa edilen camideki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.


Ağa Cami İmam Hatibi Ali Ömürlü, AA muhabirine, 15 yıldır aynı camide görev yaptığını belirterek, yapının kentin en eski ibadethanelerinden olduğunu söyledi.


Yapının halk arasında "Ağa Cami" diye bilindiğini belirten Ömürlü, "Esas adı Alemdar Mustafa Ağa Camisi'dir. Burada camimizin önünde mezar bulunmasından ötürü 1870 yılında Alemdar Mustafa Ağa adına yaptırılmıştır. 1943, 1964 ve 1999 depremlerini görmesine rağmen hasar oluşmadı" diye konuştu.



İbadethanenin kerpiç ve tuğladan, temelinin de taştan yapıldığını vurgulayan Ömürlü, restorasyon çalışmalarına Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan izinle başlandığını, minaresi, iç dizaynı ve boyasıyla aslına uygun yapılmaya özen gösterildiğini dile getirdi.


Ömürlü, sözleşmeye göre restorasyonun kasımda bitmesinin planlandığını, işçilerin özverili çalışmasıyla haziranda ibadete açılabileceğini kaydetti.


Kömürpazarı...