03 / 05 / 2024

Sakarya göç müzesi

Sakarya göç müzesi

Kültür Bakanı Avcı’nın ziyaretinde konuşan Toçoğlu, “Milletvekilimiz ve değerli hocamız Mustafa İsen ve diğer milletvekillerimizin de destekleriyle şehrimize Göç Müzesi kazandıracağız” dedi.

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak iç döşeme çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona gelindi.

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi yeniden ayağa ayakta!

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristlerce yakılan ve kullanılamaz hale getirilen Ziya Gökalp Müzesi, yeniden ayağa kaldırıldı. 

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin Bursa’nın yüz akı bir proje olduğunu belirterek, “Bursa, çok güzel ve çok etkileyici muhteşem bir eser kazandı” dedi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, açılış için gün sayıyor. 

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyonunda sona gelinen Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ndeki çalışmaları inceledi.

Konya Karargâh Müzesi açılıyor!

Konya Batı Cephesi Karargâh Müzesi Pazartesi günü ziyarete açılıyor. Müze 25 Eylül 2017'den itibaren hizmete girecek.

Sakarya göç müzesi Haberi

Sakarya göç müzesi

Kültür Bakanı Avcı’nın ziyaretinde konuşan Toçoğlu, “Milletvekilimiz ve değerli hocamız Mustafa İsen ve diğer milletvekillerimizin de destekleriyle şehrimize Göç Müzesi kazandıracağız” ifadelerini kullanırken; Bakan Avcı, “Milletlerin mazilerini ihya ve imar ederek medeniyet kurabileceklerine inanıyoruz. Sakarya’ya Göç Müzesi çok yakışır. Böyle bir şehre bu çalışmanın gerçekten çok yakışacağına inanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üzerimize ne düşünüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bir dizi programa katılmak üzere ziyaret ettiği Sakarya’da önemli mesajlar verdi. Programına Sakarya Müzesi’nin açılış programı ile başlayan Bakan Avcı daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Avcı programlarda yaptığı konuşmalarda Sakarya’daki uyuma dikkat çekerek, “Doğrusu değişik birimler arasında uyum sağlandığı zaman nasıl bir sinerjinin ortaya çıktığını Sakarya’da rahatlıkla görüyorum” yorumunda bulundu.


Anadolu Kültür Sanat...