05 / 05 / 2024

sakarya hasarlı ev sahipleri

sakarya hasarlı ev sahipleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle orta hasarlı bina sahiplerinin yararlanacağı toplu konutların ön talebine 5 aydır hasarlı konut sahiplerinden talep gelmedi. Başvuru olmaması durumunda konutlar, evi olmayanlara satılacak..

Türk Kızılay, Sakarya'da bahçeli ev satıyor! Konut sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Türk Kızılay Sakarya Şubesi, Sakarya ili, Erenler ilçesi, Erenler mahallesinde yer alan bahçeli kargir ev niteliğindeki konutu satıyor. Peki Sakarya Erenler'de yer alan konutun fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Krediyle ev alan depremzedelerin durumu ne olacak?

Konut kredisi ile ev alan ve evi yıkılan ya da ağır hasarlı duruma gelen depremzede ne yapacak? Banka borcunu talep edebilecek mi?

Türk Kızılay o ilde 426 bin TL'ye 2 adet konut satıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanlığı, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kemaliye Mahallesi'nde yer alan 2 adet daireyi satıyor. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o ayrıntılar...

Sakarya'da esnaflar ev kiralarını ödeyemiyor!

Koronavirüs nedeniyle Sakaryalı esnafın sıkıntı yaşadığını dile getiren İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan esnafın ev kirasını bile ödeyemediğini dile getirdi.

Sakarya'da ev ve arsa için 5 yıl arayla aynı teklif verildi!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşayan ve arsaları organize sanayi bölgesinde kalan Engin ailesine 2015 yılına 107 bin TL teklif edilmişti. Teklifi kabul etmeyen aileye 5 yıl aradan sonra aynı tutar teklif edildi. 

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.

Selim Köşger'den, deprem mağdurlarına kira ve taşınma için başvuru çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen orta ve ağır hasarlı ev sahiplerinin kira ve taşınma başvurularını kaymakamlıklardaki ve mahallelerdeki irtibat ofislerine yapabileceğini belirtti.

Sakarya'daki o ev fiyatıyla dikkat çekiyor!

Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli olarak yayınlıyor. Piyasa fiyatının altına, daha ucuza mülk sahibi olmak isteyen vatandaşlar icradan satılık ilanları yakından takip ediyor. Son olarak Sakarya'da 237 bin liraya icradan satışa çıkarılan ev büyük ilgi çekti.

Sakarya'da hasarlı 17 okulu belediyeler yıkılacak!

Sakarya'da depremde hasar gören 17 okul için yıkım karar verildi. Yıkım için hazırlanan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporunu tamamladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de belediyelere yazı gönderdi.

Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyor!

Türkiye'de yıkılması gereken 500 hasarlı bina var. Bu binaların 29’u ise ağır hasarlı. Ancak hepsinde hayat sürüyor. Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyerek oturmaya devam ediyor.

Elazığ'da hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılanıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını gideriyor. Ekipler, hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılıyor.

sakarya hasarlı ev sahipleri Haberi

sakarya hasarlı ev sahipleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle orta hasarlı bina sahiplerinin yararlanacağı toplu konutlar inşa ettiriliyor. Konutlar için 5 ay önce ön talepler alınmaya başlandı. Ancak hasarlı konut sahiplerinden şu ana kadar talep gelmedi. Başvuru olmaması halinde konutlar, evi olmayan vatandaşlara satılacak. 


17 Ağustos depreminin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen Sakarya'da yaklaşık 900 hasarlı konut onarılamadı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, onanm süresi sona eren konutlar için yıkım karan aldı. Binaların boşaltılması için su ve elektrik gibi kamu hizmetleri kesildi. Ancak vatandaş, yine de konutunu boşaltmadı. Bunun üzerine belediye, vatandaşlan mağdur etmemek için TOKİ ile birlikte orta hasarlı binalara yönelik bir proje gerçekleştirdi. 


Belediye, depremden sonra yeni konutların yapıldığı bölgede 135 dönüm alanı ücretsiz olarak TOKİ'ye devretti. Ardından şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yenikent...