02 / 05 / 2024

sakarya sapanca gölü akçay barajı

sakarya sapanca gölü akçay barajı

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı' nın Sapanca Gölü'ne alternatif olarak Sakarya'ya içme suyu sağlayacağını belirterek, projenin tamamen SASKİ çalışanları tarafından hayata geçirildiğini söyledi...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Murat Kurum: Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Sakarya Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. 

Sapanca Bisiklet Yolu'nun ihalesi bugün!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden Sapanca Gölü kıyılarına ulaşacak yeni yürüyüş ve bisiklet yolunun ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sakarya Sapanca TOKİ son başvuru günü!

Sakarya Sapanca TOKİ projesinde 325 adet konut bulunuyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Sakarya Sapanca son başvuru günü!

TOKİ'nin Sakarya Sapanca Toplu Konut Uygulaması kapsamında hayata geçirdiği 447 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Sakarya Sapanca AGG son başvuru günü!

TOKİ Sakarya Sapanca AGG son başvuru günü bugün olarak belirlendi. Projede yer alan konutlar için başvurular 15 Şubat'ta kabul edilmeye başlanmıştı.

TOKİ Sakarya Sapanca AGG 2017 kura günü!

145 adet konutun kuralı olarak satılacağı TOKİ Sakarya Sapanca Alt Gelir Grubu projesinde başvuru dönemi yarın başlıyor. Peki, TOKİ Sakarya Sapanca AGG 2017 kura günü ne zaman?

TOKİ Sakarya Sapanca 2017 kura günü!

TOKİ'nin Sakarya Sapanca'da hayata geçirdiği 3+1 nitelikli 447 adet konut kuralı olarak satışa sunuluyor. Peki, TOKİ Sakarya Sapanca 2017 kura günü ne zaman?

Akçay Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Akçay Barajı’nda gelinen son nokta ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Akçay Barajı'nın gövdesi 15 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova Eskiyayla bölgesinde hayata geçirilen Akçay Barajı’nda çalışmalar zor hava şartlarına rağmen aralıksız sürüyor.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

sakarya sapanca gölü akçay barajı Haberi

sakarya sapanca gölü akçay barajı


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı'nın Sapanca Gölü'ne alternatif olarak Sakarya'ya içme suyu sağlayacağını belirterek, projenin tamamen SASKİ çalışanları tarafından hayata geçirildiğini söyledi.


Adapazı Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Keleş, araştırmaları sonucunda Akçay deresinde yılık 53 milyon metreküp akım gerçekleştiğini, bunun sadece 3 milyon metreküpünü kullanabildiklerini söyledi.


Keleş, 50 milyon metreküp suyun ise çok düzensiz bir şekilde Sakarya Nehri'ne karıştığını anlatarak, "Akçay Barajı ve isale hatları sayesinde yaklaşık 40 milyon metreküp çeşme suyunu çok rahat bir şekilde şehrimize ulaştırabiliriz. 13 milyon metreküp suyu ise düzenli olarak dereye akıtarak doğal yaşamı risk etmeden ve tarımda kullanılmak üzere dereye bırakabiliriz" diye konuştu.


Akçay deresinin içme suyu olarak kullanıldığına dikkati çeken Keleş, bölgedeki hidrolik kaynakların yeterince...