05 / 05 / 2024

Sakarya su sporları

Sakarya su sporları

Kürek ve Kano Federasyonları, Sakarya Nehri' nden inşaat işleri için kum alınmasıyla oluşan Mollaköy göletlerinde yapılacak uluslararası kano ve de kürek parkuruyla olimpiyatlarda şampiyonluklar hedefliyor...

Sakarya'da su faturalarında yeni dönem

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte su faturalarındaki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışının uygulanmayacağını ve aynı zamanda kademeli tarifenin sona ereceğini duyurdu.

Sakarya'nın yeni laboratuvar inşaatında sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen su laboratuvarı inşaatı tamamlanmak üzere. 720 metrekare olarak inşa edilen bina yakın zamanda hizmete açılacak.

Hatay Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona gelindi!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 106 yatın demir atabileceği Madenli Yat Limanı ile Su Sporları Merkezi inşaatında sona geliniyor...

Hatay Madenli Yat Limanı'nın temeli atıldı!

Hatay Arsuz'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli atıldı.

Hatay'da Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı!

Hatay Arsuz'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Sakarya Karasu ve Kocaali için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Karasu ve Kocaaali ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya'nın yeni laboratuvar binasının inşaatı tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen şehrin yeni laboratuvar binasındaki çalışmaları inceledi.

Sakarya yatay mimariyle gelişiyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, kentin yatay mimariyle geliştiğini, çevrenin, yeşilin, doğanın ve su kaynaklarının korunmasından asla taviz vermediklerini söyledi..

Antalya Büyükşehir'den kiralık su üstü sporları parkuru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi bir adet su üstü sporları parkur noktası için 1 Kasım'da kiralama ihalesine çıkacak...

Sakarya Maltepe Sosyal Tesisleri tamamlandı!

Maltepe Sosyal Tesisleri’nde devam eden çalışamalar hakkında açıklamalar yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “37 yıllık su kulesinin çatı imalatları tamamladık. Cam montajları gerçekleştirildi. Asansör montajı ise tamamlanmak üzere." dedi.

Sakarya'ya 14 yılda 16 milyar liralık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'da 26 tesisin temelini attı. Akdağ, bölgeye 14 yılda 16 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Sakarya'da 26 tesisin temel atılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya programı kapsamında inşa edilecek 26 tesisin temel atma törenine katılacak. Eroğlu'nun, 80 milyon lira tutarındaki 21 yatırım müjdesi vermesi bekleniyor.

Yeni Sakarya Stadyumu'nun altyapısı SASKİ'ye emanet!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Yeni Sakarya Stadyumundaki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Sakarya su sporları Haberi

Sakarya su sporları

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kum ocaklarının bulunduğu bölgedeki Mollaköy göletlerinin fizibilite çalışmalarıyla uluslararası müsabakalara evsahipliği yapabilecek merkeze dönüştürülebileceğini bildirdi. 


İşseven, projenin yapılacağı göletlerdeki su seviyesinin düşmesinin söz konusu olmayacağını belirterek, bölgenin kenarından geçen Sakarya Nehri'nin "birleşik kaplar usulüyle" göletleri alttan destekleyerek su seviyesini dengede tutacağını anlattı.


Göletle ilgili çalışmalar sonucunda ortaya 3 kilometrelik bir göl çıktığını belirten İşseven, "Şu an göletin içerisinde kum adacıkları var, buraların temizlendiği şekliyle bir proje geliştirdik. Bu projede yaklaşık 8 parkur olacak. Bu parkurlar 2 bin metre Uluslararası Kürek Federasyonları Birliği (FISA) standartlarında yapılacak. Bu alan içerisinde yarış pistinin bitiş ve başlangıcın uç kısımlarında ısınma ve soğuma alanları da olacak ve bununla birlikte son 250 metrede yarışlarının izlenmesi için tribünde yapılacak"...