04 / 05 / 2024

Sakaryadaki askeri tesisler

Sakaryadaki askeri tesisler

Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, askeri tesislerin şehir merkezinde olmasının yeni modern dünyaya uygun bir durum olmadığını söyledi.

Askeri gazino ve değerli sosyal tesisler özel şirketlere mi kiralanacak?

Askeri gazino, vardiya yatakhaneleri ve değerli sosyal tesisler özel şirketlere mi kiralanacak?

Ayhan Sefer Üstün: Sakarya'daki askeri tesisler taşınmalı!

Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, askeri tesislerin şehir merkezinde olmasının yeni modern dünyaya uygun bir durum olmadığını söyledi.

Afyonkarahisar'daki askeri alanlar imara açılacak mı?

AGC Başkanı Güzbey Başkan Çoban’a şehir merkezinde ki askeri alanların imara açılıp açılmayacağını sordu. Çoban "Askeri alanlar ya yeşil alan olacak, sosyal alan olacak” yanıtını verdi.

Afrika Cibuti’de askeri üs inşa ediliyor!

Çin, Ortadoğu ve Afrika için stratejik öneme sahip Cibuti’de denizaşırı askeri üssünü inşa etmeye başladı. Çinli askeri yetkililer 90 dönüm üzerine inşa edilecek ilk denizaşırı askeri üssün çok fazla işleve sahip olacağını belirtti.

Askeri arazilere 'imara açılamaz' hükmü konulmalı!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla arazilerin nasıl değerlendirileceği tartışılırken Büyükşehir Meclisi’ndeki parti grupları alanların imara açılmaması gerektiğine işaret etti.

Kuleli Askeri Lisesi ne olsun?

Şimdilerde, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan OHAL kararnamesiyle kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nin bundan sonra ne olacağı tartışılıyor. Biz de uzmanlara sorduk... Kimi “Boğaziçi müzesi”, kimi ise “Halka açık gezinti mekânı olsun” dedi

Naci Ağbal: Askeri tesisler planda yok!

Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Planlarında, projelerinde askeri tesislerin kesinlikle olmadığını vurgulayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, tiyatroların da özelleştirilmeyeceğini ifade etti

Mehmet Özhaseki: Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri birliklerin taşınması ile ilgili olarak açıklama yaptı. "Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar" diyen Özhaseki, kışlaların yeşil alan olacağını söyledi.

Naci Ağbal: Projemizde askeri tesisler yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifi ile ilgili "Bu teklifi getirirken aklınızda, planınızda, projenizde askeri tesisler var mı derseniz, asla, zinhar öyle bir şey yok." dedi.

Gülay Yedekci: Boşaltılacak askeri alanların halka açılması gerekli!

Askeri alanların imara açılması hususu TBMM'de konu oldu. Meclis toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci "Boşaltılacak askeri alanların yeşil alan olarak değerlendirilerek halka açılması gereklidir." dedi..

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı!

Rusya Vietnam'da askeri havalimanı inşaatına başladı. Bu gelişme Rusya'nın Sovyetler Birliği dönemi ağını yeniden kurmaya çalıştığı fikrini akıllara getirdi.

Ali Şeker askeri tesisler için kanun teklifi verdi!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, ''Halkın ortak malı dün cemaat savcılarına dünyayı dolaştıranlara değil, halka açılmalı'' dedi.

Nihat Zeybekci: Askeri tesisler yeşil alan olmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ankara’daki askeri alanların tamamı yeşil alanla ilgili. İstanbul ve Ankara’daki bu alanların yeşil alan olarak kazandırılması lazım” dedi.

Sakaryadaki askeri tesisler Haberi

Sakaryadaki askeri tesisler


AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İhlas haber Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı’yı ziyaret etti. Ziyarette Sakarya gündemine ilişkin bir çok konudan bahseden Üstün, Sakarya şehir merkezinde bulunan askeri tesisler hakkında konuştu.


Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da askeri birliklerin şehir merkezinde kaldığını ifade eden Üstün, “Tugay Komutanlığının ve bazı askeri tesislerin şehir merkezinde olması aslında çok da yeni modern dünyaya uygun bir durum değil. Bunu aslında öteden beri biz de kendi aramızda konuşuyorduk. AK Parti bir çok demokratik reform yaptı, açılım yaptı ama buna bir türlü sıra gelmemişti. Aslında askeri birliklerin şehrin en az 50 kilometre dışına taşınması kuralı, Avrupa Birliği’nin de bize önerdiği bir düzenleme. Çünkü bu kurallar bir takım tecrübelerden esinlenerek konuluyor. Avrupa Birliği bizden bunu zaman...