02 / 05 / 2024

Sakız Adası turizm rehberi

Sakız Adası turizm rehberi

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor.

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

5 Yıldız Otel Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

5 Yıldız Otel Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Aydın ortaklığında kuruldu.

Muhafız Gayrimenkul Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Muhafız Gayrimenkul Turizm Limited Şirketi bugün Fatih'te 8 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Şehitoğulları tarafından kuruldu.

Zühre Turizm İnşaat Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zühre Turizm İnşaat Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Kurtoğulları tarafından kuruldu.

Sakız Acağı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sakız Acağı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile H. Hüsamettin Koçak, Ali Gedik ve Müslüm Gedik tarafından kuruldu.

Öz Mercanlar Turizm Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Öz Mercanlar Turizm Otelcilik Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülküf Dalar tarafından kuruldu.

Quattordici Çeşme 2019 fiyatları!

İzmir Çeşme'de Ayasaranda Koyu'nda yer alan Quattordici projesi villa ve rezidanslardan oluşuyor. Veryeriler İnşaat tarafından hayata geçirilen projede Sakız Adası manzaralı dairelerde fiyatlar 950 bin dolardan başlıyor.

Es Beylikdüzü Seyahat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Es Beylikdüzü Seyahat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 75 bin TL sermaye bedeli ile Neslihan Doğanel, Onur Atıcı, Remzi Borak ve Selahattin Kaya ortaklığında kuruldu. 

Öz Özel Turizm Ve Seyahat Acenteliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Özel Turizm Ve Seyahat Acenteliği Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Özel tarafından kuruldu. 

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları usulsüz olarak turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk rant elde ettiği ortaya çıktı.

Metız Co Turizm Yazılım Emlak Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metız Co Turizm Yazılım Emlak Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehdı Tayfeh Aghayarı tarafından kuruldu. 

Öz Mck Turizm Taşımacılık Seyahat Otel İnşaat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Mck Turizm Taşımacılık Seyahat Otel İnşaat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Kılbaş, Mustafa Ciğerci ve Murat Kaymaz ortaklığında kuruldu. 

Sakız Adası turizm rehberi Haberi

Sakız Adası turizm rehberi

Türkiye kıyılarına yakın konumdaki Yunan Adaları, son yıllarda Türk turist sayısındaki hızlı artışla turizmde altın yıllarını yaşıyor. Türk turist sayısını her yıl ikiye katlayarak artıran Sakız Adası'nda, Ramazan Bayramı'nda tüm oteller dolunca Türk turistler ev ve apart kiralamaya başladı.


Bu sezon hizmete alınan hızlı feribotla Çeşme Limanı'ndan 15 dakikada ulaşmanın mümkün olduğu Sakız Adası, bir kaç yıl öncesine kadar turizmden çok denizcilik ve sakız üretimiyle tanınıyordu. Geçmişte diğer Yunan adalarına göre turizmden daha az pay alan Sakız Adası, son bir kaç yılda Türkler'in en önemli tatil merkezleri arasına girerek iddialı bir turizm adası hüviyetine büründü. Bu yıl da Türk turist sayısını ikiye katlayan Ada'yı yaklaşık 100 bin Türk'ün ziyaret etmesi bekleniyor.


AA muhabirine açıklama yapan Sakız Adası Otelciler ve Pansiyoncular Birliği...