12 / 05 / 2024

Salacak tüpgeçit çalışmaları

Salacak tüpgeçit çalışmaları

1985 yılında Boğaz'ın altına yapılacak Tüpgeçit projesi için ilk adım atılmış. Boğaziçi Demiryolu Tüpgeçidi'nin deniz dibi sondaj çalışmaları için Kızkulesi yakınlarında deniz şantiyesi dahi kurulmuş.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar tam gaz!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren ve Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projeyle ülkelerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

Mevlüt Uysal metro çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uysal, metro ihalelerin iptal edilmesi ve devam eden metro çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Kırıkkale’de Emniyet Müdürlüğü karşısında Kırıkkale Belediyesi tarafından çalışmalarına devam edilen alt geçit çalışmalarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Salarha Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Tamamlandığında Rize’nin şehir ulaşımında önemli bir rahatlık sağlayacak olan Salarha Tüneli için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ovit Tüneli'nde çalışmalar yüzde 90 tamamlandı!

13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan Ovit Tüneli'nde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tünelin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nde çalışmalar başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri kapsamında Ihlamur Kasrı'nda kazı çalışması başladı. Kasıra zarar vermemesi için 10 metre kadar uzaklıkta yapılan çalışmalar Marmara Üniversitesi otoparkında sürüyor.

Antalya Kent Müzesi'nde ön çalışmalar tamam!

Antalya Kent Müzesi projesi Türkiye’nin en büyüğü olacak. Kent Müzesi'yle ilgili tüm ön çalışmalar tamamlandı. Müzenin 2018 yılı sonbaharında tamamlanması planlanıyor.

Salacak tüpgeçit çalışmaları Haberi

Salacak tüpgeçit çalışmaları



Sondaj çalışmaları başladı


Tü geçit için adım


Tüpgeçidin deniz gibi araştırma çalışmaları, 6 ayda ve 250 milyon liraya tamamlanacak




Tüp geçit için adım


    Pınar TÜRENÇ


   ÖNÜMÜZDEKİ genel seçimler öncesi temelinin atılması planlanan ''Boğaziçi Demiryolu Tüpgeçidi''nin deniz dibi sondaj çalışmalarına başlandı. 

   Asya ile Avrupa kıtalarını, köprülerin dışında denizaltından da birbirine bağlayacak olan tüpgeçidin geçeceği alanda balıkadamalar Boğaz'ın dibini araştırmaya başladılar. Salacak ile Harem arasında, Kızkulesi yakınlarında kurulan deniz şantiyesinde 20 kişilik ekip görev aldı. 6...