20 / 07 / 2024

Salih Berk İlhan ve Burak Söylemez

Salih Berk İlhan ve Burak Söylemez

ODTÜ'lü 4 öğrenci hem çamaşırı hem insanı aynı anda yıkayan makine tasarladı.Türkler hem çamaşırı hem insanı aynı anda yıkayan çamaşır makinesi+duş tasarladı.

Gülhan Öz Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülhan Öz Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Evren Öztürk ve Davut Gülhan ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Burak Kızılhan, beton binaları akıllandırdı!

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Volkan Akı bugünkü yazısında AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan ile gerçekleştirdiği röportaja yer verdi. İşte, Volkan Akı'nın yazısı...

Nilüfer Burak Berk Kreşi'nin protokolü imzalandı!

Nilüfer’de çocukların daha iyi koşullarda eğitim almaları için yeni bir proje hayata geçiriliyor. 23 Nisan Mahallesi’nde yapılacak Nilüfer Belediyesi Burak Berk Kreşi’nin protokolü imzalandı.

Kocaeli Salih Gün futbol sahası açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dilovası İlçesi Tavşancıl bölgesinde Tavşancıl Belediyesi’nin ilk belediye başkanı olan Salih Gün’ün adını taşıyan futbol sahasının tanıtım programını gerçekleştirildi.

Bursa Berk Center İş Merkezi açıldı!

İnşaat sektöründe Bursanın önemli markalarından biri olan Burçin İnşaat, Mudanya Yolu üzerinde tamamladığı Berk Center projesi ile 2016'ya damgasını vurdu.

Osmangazi Hatice Salih Ortaokulu ek binasına kavuştu!

Eğitime yüzde yüz desteğini sürdüren belediyemiz tarafından Hatice Salih İmam Hatip Ortaokulu’na yaptırılan ek hizmet binası, Başkan Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle açıldı.

Mimar Salih Zeki Pekin vefat etti!

Mimar Salih Zeki Pekin dün hayatını kaybetti. Salih Zeki Pekin'in cenazesi yarın İzmir Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecek.

Konak Salih İşgören İlkokulu'nun taşınmasına mahkemeden karar!

Konak Salih İşgören İlkokulu ile Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin yer değiştirme işlemine idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma çıktı.

İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Salih Yılmaz tutuklandı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Salih Yılmaz tutuklandı.

Salih Sağında'dan 17 Ağustos depremi mesajı!

17 Ağustos depremine ilişkin Kuyaş Gayrimenkul Genel Müdürü Salih Sağında görüşlerini içeren bir yazı yayınladı.

Berk Akkaya Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Danışmanlığı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berk Akkaya Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Danışmanlığı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nermin Akkaya tarafından 100 bin TL sermaye ile 1 Ağustos'ta Kadıköy, Caddebosta Mahallesi'nde kuruldu.

Salih Sağında, Gayrimenkul Sertifikası'nı değerlendirdi!

Salih Sağında, Gayrimenkul Sertifikası’na ilişkin görüşlerini açıkladı. Sağında, " Sektörümüz ve ülkemiz ekonomisi için bir çok fayda sağlayacak, ayrıca tüketiciye uygun fiyat olarak geri dönecek bu tür modellerin ülkemizde de başlaması sevindirici. " dedi.

Antalya Salih Konca okul inşaatı durduruldu!

Antalya'da hayırsever Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

Salih Berk İlhan ve Burak Söylemez Haberi

Salih Berk İlhan ve Burak Söylemez

ODTÜ öğrencisi Ahmet Burak Aktaş, Adem Önalan, Salih Berk İlhan ve Burak Söylemez isimli dört öğrencinin tasarladığı kabinde yıkanırken kullandığınız su 3 ayrı filtreden geçiyor ve çamaşırlarınız da bu suyla yıkanıyor.


Daily Mail gazetesinin haberine göre Washit isimli makinenin tasarımcılarından biri olan Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencisi olan Ahmet Burak Aktaş, makinenin açık alanlarda da kullanılabileceğine dikkat çekiyor.


Geliştirme aşamasındaki makinenin bir bölümünde kişi kendi yıkakırken, diğer bölümündeki makinede de eşyaları yıkanıyor ve kurutuluyor.

Normal bir duşta harcanan 150 litre suyla, çamaşır makinesinin normalde harcadığı 38 litre suyun çok azıyla bu makinede hem bir kişi hem de çamaşırları yıkanıyor.

Ahmet Burak Aktaş, Washit'in en değerli kaynağımız olan suya verdiğimiz önemi kanıtladığına dikkat çekerken, bu makineyle insanların günlük rutin hayatının tamamen değişeceğini...