19 / 05 / 2024

Salim Tekoğul kim

Salim Tekoğul kim

Kocaeli'de 1999 Marmara depreminden kalan 1.619 orta hasarlı binanın yıkım için bekliyor.Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul bu binaların bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi. 

Kocaeli’de bin 619 bina 20 yıldır yıkılmayı bekliyor! 

Kocaeli'de 1999 Marmara depreminden kalan 1.619 orta hasarlı binanın yıkım için bekliyor.Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul bu binaların bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi. 

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Salim Taşçı: Emlak sektöründe kriz kapıda!

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı ( TÜSİAV ) Emlak Sektörü Kurul Başkanı Salim Taşçı,Türkiye 'de emlak sektörünün durumunu ve merak edilen sorularını yanıtladı.

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Salim Uslu'dan Uğurludağ'a toplu konut müjdesi!

AK Parti Uğurludağ ilçe kongresinde konuşan milletvekili Salim Uslu yaptığı açıklamada çeltik fabrikası için önümüzdeki günlerde Pankobirlik’ten teknik bir heyetin ön inceleme için ilçeye geleceğini söyledi

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Salim Tekoğul kim Haberi

Salim Tekoğul kim

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 20 yıl geçti. Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ilk toplantısı, Kocaeli Valiliğinin Karamürsel Alp Salonu'nda gerçekleştirildi. Kocaeli'nin kamu kurum temsilcileri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda gündem hasarlı binalar ve deprem toplanma alanlarıydı.

Sözcü Gazetesi'nden Uğur Enç'in haberine göre, toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli'nin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda olduğunu hatırlatarak deprem risk azaltma çalışmalarınının çok önemli olduğunu söyledi. Balaban, kentteki hasarlı binalar konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Balaban, “Son zamanlarda hasarlı olmadığı halde gücünü kaybeden binaların kendi kendine yıkıldığını görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da eski binaların tümü için kentsel dönüşüm...