09 / 05 / 2024

Samsat depremi hasar

Samsat depremi hasar

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde pazartesi gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde geçen yılki depremde hasar gören neredeyse bütün binaların yıkımı yapıldı. 

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve olabilecekleri, en kötü senaryoyu paylaştı. İşte o açıklamalar....

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Erzincan'da hasar görüp tadilat yapılmayan binalar gözden geçirilmeli!

Erzincan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Mengi Erzincan depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depremde ağır ve orta hasar gören yapılar üzerinde envanter çalışması yapılıp yapı stoklarının kontrol edilmesi gerekiyor." dedi.

İstanbul depremi: 48 bina ağır, 150 bin bina orta hasar görecek!

İzmir depreminin yıkıcı etkisinden sonra dikkatler yeniden İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da olası 7 ve üzeri şiddette bir depremde hasarın ne olacağı sürekli tartışılan konulardan. 48 bin binanın çok ağır veya ağır, yaklaşık 150 bin binanın ise orta seviyede hasar göreceği öngörülüyor...

İstanbul depreminde 14 bin bina ağır hasar görecek!

Beklenen büyük İstanbul depremi artık kapıda. Olası bir depremde İstanbul'da 14 bin binanın ağır hasar göreceği belirtiliyor. Depremle ilgili birçok farklı senaryo var. Peki İstanbul'da beklenen büyük deprem için neler yapılıyor? 

İzmir depremi Kuşadası’nda 386 yapıya hasar verdi!

Dün Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Kuşadası Belediyesi'ne 386 yapı için hasar başvurusu yapıldı.

Elazığ'da hasar gören binalar işlem yapılmadan mı yıkıldı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada, Elazığ Depremi’nde hasar gören binaların işlem yapılmadan yıktırıldığı belirtildi.

Samsat depreminde hasar gören binalar yerinde dönüşecek!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde pazartesi gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde geçen yılki depremde hasar gören neredeyse bütün binaların yıkımı yapıldı. 

Samsat'ta 157 konut hasar gördü!

Samsat'ta Kaymakamlık bahçesine kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda, 2 konut da tamamen yıkılmış." dedi.

Samsat'ta depremde hasar gören evler yıkılıyor!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin arkasından hasar tespit çalışmaları ile hasar gören evlerin yıkımı devam ediyor.

Samsat depremi hasar Haberi

Samsat depremi hasar

Pazartesi gecesi depremin vurduğu Samsat ilçesi, Atatürk Barajı’ndan dolayı 29 yıl önce bulunduğu yerden 5 kilometre uzaklığa taşınmıştı. Aktif fay hattı üzerine kurulan yeni Samsat, 2017’nin Mart ayında 5.5 büyüklüğündeki depremde büyük hasar gördü. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre 1988 yılında halka dağıtılan konutların yüzde 78’i oturulamaz hale geldi. Deprem sonrasında halkın büyük bir kısmı hayatına bir süre çadırda devam etti. 

Ardından depremzedeler için şehrin mahallelerine konteynerler kuruldu. Halk konteynırlarda yaşamına devam ederken Samsat’ın şehrin 5 kilometre mesafedeki sahabe Safvan Bin Muattal’ın türbesinin yanına bir daha taşınması gündeme geldi. 


YERİNDE DÖNÜŞECEK

Yılbaşında yeni evlerin yapılması için Adıyaman Valiliği, AFAD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Samsat şehir merkezinde 403 adet yeni konut yapılması kararı...