03 / 05 / 2024

Samsun arap üniversitesi

Samsun arap üniversitesi

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Topaloğlu, ilçede yapılacak Arap üniversitesinin 15 Temmuz'dan dolayı askıya alındığını açıkladı.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine yeni poliklinik binası inşa edildi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine 37 milyon lira yatırımla 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binası inşa edildi. 

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başlıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Samsun Ayvacık Arap yatırımcıların popüler adresi oldu!

Türkiye'nin yeni gözde ilçeleri arasında yer alan Samsun Ayvacık, Arapların yatırımcıların popüler adresi oldu...

Samsun'daki Tıp Merkezi binası yenileniyor!

Samsun'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı ve 19 yıldır hizmet vermekte olan Nükleer Tıp Merkezi yenileniyor...

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tramvaya kavuşuyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen Hafif Raylı Sistem’in 3. etabı haziran ayında tamamlanacak.

Samsun'a ikinci devlet üniversitesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesini açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı" dedi.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Samsun’da Arap üniversitesi projesi askıya alındı!

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Topaloğlu, ilçede yapılacak Arap üniversitesinin 15 Temmuz'dan dolayı askıya alındığını açıkladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, meteoroloji için yapılan inşaata talip oldu!

Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü'ne ait arsada yeni hizmet binası yapılmak üzere 3'er katlı 3 bina inşaatı başladı. Ancak ilçedeki inşaat çalışmaları durdu. 5 yıldır atıl vaziyetteki 3'er katlı 3 binaya Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi talip oldu.

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi raylı sistem hattına start verildi!

Hafif raylı sistem ulaşımıyla kente çağ atlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, hattın Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne uzatılmasına yönelik proje için çalışmalara başladı.

Samsun'da raylı sistem Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne çıkıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hafif raylı sistemin üniversiteye çıkması için gereken çalışmalara başlamak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç ile protokol imzaladı.

Samsun arap üniversitesi Haberi

Samsun arap üniversitesi

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde Arap öğrencilere yönelik 5 tane tıp fakültesi, 5 tane diş hekimliği fakültesi ve 3 tane mühendislik fakültesinden oluşan bir üniversite yapılması için Iraklı bir iş adamı tarafından ilçe belediyesinden 150 dönüm yer istedi. 


Irak, Suriye ve Arabistan’dan gelen öğrencilerin bölgede eğitim görüp kendi ülkelerinden istihdam edilmesi planlanıyordu. İlçe belediyesinin 300 dönüme kadar yer sağlamasına rağmen 15 Temmuz sürecinden sonra proje askıya alındı. 


19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçeye yapılması planlanan projeleri anlattı. Topaloğlu, “Sahil bandı üzerinde otel yapmak istiyor. Ayrıca Kazakistan’dan gelerek yine otel yatırımı yapmak için bizden yer talep eden bir iş adamı daha var. İlçemizde arazi fiyatlarının düşük olması ve doğal yapısı özellikle yabancı yatırımcıların ilgilisi çekiyor” şeklinde konuştu. Özellikle Kızılırmak Kuş Cenneti ve...