19 / 05 / 2024

Samsun Derin Deniz Deşarjı Projesi tamamlandı mı

Samsun Derin Deniz Deşarjı Projesi tamamlandı mı

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yapımına 4 Haziran 2012 tarihinde de başlanan, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi'nin inşa çalışmaları tamamlandı.

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Pendik'te Şahin Doğan, Ege Selçuk ve Deniz Sakar ortaklığında kuruldu.

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi!

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Samsun'a 18 delikli golf sahası!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin deniz üzerine dolgu yöntemiyle yaptığı 150 futbol sahası büyüklüğündeki 18 delikli golf sahasına bugüne kadar 1 milyon taş yerleştirildi.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatı tamamlandı!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık sularının inşaatı tamamlanan tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjının gerçekleştirilmesiyle deniz ve çevre çok daha sağlıklı hale geldi

Samsun Golf Sahası açıldı!

Samsun Atakum'da deniz dolgusu ile oluşturulan alana yapılan dünyadaki ilk golf sahası olma özelilği taşıyan Samsun Golf Sahası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatında sona gelindi!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık suları, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjı gerçekleştirilecek.

Samsun golf sahası 15 Temmuz'da açılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz doldurularak yapılan ilk golf sahası tamamlandı. Golf sahasının açılışı 15 Temmuz Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapılacak.

Samsun'da deniz doldurularak yapılan golf sahasında sona gelindi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dünyada deniz doldurularak yapılan ilk golf sahası olma özelilğini taşıyan golf sahasının yapımında sona gelindiği belirtildi.

Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki deniz projelerini anlattı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da yapılan deniz projelerini anlattı. Yılmaz, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Samsun dolgu alanında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Petrol Ofisi olarak geçen bölgedeki sahilde yapılan deniz dolgu alanı çalışmalarını inceledi.

Hasan Şaş, Adana'da Derin Deniz Otel'i açtı!

Adanalı eski milli futbolcu Hasan Şaş'ın, doğduğu Karataş İlçesi'ne yaptırdığı otel, hizmete açıldı. Şaş, çocukları Yusuf Deniz ile Derin'in adını verdiği Derin Deniz Otel'in 5 yıldız konforunda olduğunu söyledi.

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Samsun Derin Deniz Deşarjı Projesi tamamlandı mı Haberi

Samsun Derin Deniz Deşarjı Projesi tamamlandı mı


Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yapımına 4 Haziran 2012 tarihinde de başlanan, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi'nin inşa çalışmaları tamamlandı. 

SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, tesisin inşaat, mekanik ve elektronik çalışmalarının tamamlandığını ve tesisin devreye alınması ile ünitelerin, kademe kademe çalıştırılmakta olduğunu ifade etti. 

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi olduğuna dikkat çeken Öncel, "Proje, Tekkeköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi sahil kesiminde inşa edilmektedir. 

Günlük 105 bin metre küp, atıksu arıtıldıktan sonra bin 600'Iuk boru ile yaklaşık 2.5 kilometre açık denize deşarj edilecektir"...