15 / 05 / 2024

Samsun Kuşhane Cami restore

Samsun Kuşhane Cami restore

Samsun Büyükşehir Belediyesince turizm eylem planı çerçevesinde kurulan Samsun Turizm Altyapı Birliği(SAMTAM) tarafından 14'üncü yüzyıla ait tarihi Kuşhane Cami'nin restorasyonu yaptırılacak.

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

TOKİ Samsun 297 konut ihalesi yarın!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

TOKİ Samsun 19 Mayıs 297 konut ihalesi 29 Eylül'de!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Samsun Belediyesi'nden kiralık tarlalar!

Samsun hiç kuşkusuz Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yatırım merkezi. Son yıllarda sanayisiyle öne çıksa da tarımda da söz sahibi bir şehir...

Samsun'un deprem haritası oluşturulmalı!

Samsun'un 2. derece deprem kuşağında bulunduğunu söyleyen Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Samsun, depreme hazırlıklı olan bir şehir değil. Samsun'un acilen deprem haritası oluşturulmalı" diye konuştu.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Samsun Havza Hasanlar Cami'nin temeli atıldı!

Samsun'un Havza ilçesi Şerifali Mahallesi Hasanlar mevkisinde inşa edilecek olan Hasanlar Cami'nin temeli atıldı.

Gümüşhane'de 7 katlı cami yapılıyor!

Gümüşhane Diyanet Vakfı Cami ve Külliyesi inşaatı, ilginç mimarisi ile dikkat çekiyor. Sosyal medyada gündem olan cami apartmana benzetiliyor..

TOKİ Gümüşhane 98 konut ihalesi yarın!

Gümüşhane İli, Köse İlçesi, Bahçelievler Mahallesi 98 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Samsun Ulugazi TOKİ'ye müjdesi!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un en büyük toplu konutlarından birisi olan Ulugazi TOKİ konutları sakinlerinin ihtiyacı olan cami talebini yerine getiriyor.

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Samsun Kuşhane Cami restore Haberi

Samsun Kuşhane Cami restore


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, SAMTAM tarafından yapılan çalışmalarda, Çarşamba ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Kuşhane köyünde eski mezarlık içerisinde 650 yıllık çivisiz cami için restorasyon ihalesi gerçekleştirildi.


Anadolu medeniyetlerinden miras kalan tarihi ahşap camilerin kim tarafından yapıldığı bilinmemekle beraber Osmanlı dönemi mimarisinin geleneksel özelliklerinden izler taşıyor. Kuşhane Cami'de Türk süsleme sanatının geometrik hatlarını ahşap işlemelerinde görülmektedir. Ayrıca camide süsleme unsurlarından Mühr-ü Süleyman gibi motifler de bulunmaktadır. 


SAMTAM tarafından gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarında çatı örtüsü yenilenecek caminin, çam kereste ile ahşap takviyesi yapılarak taban ahşap ile kaplanacak. Mimberi ve mihrabı tadilattan geçirilecek olan caminin ayrıca çevre düzenlemesi de yapılacak. 


İnşa kitabesi kaybolan tek katlı Kuşhane ahşap çivisiz camisinin, restorasyonunun üç ayda tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çivisiz camilerin Türk süsleme...