04 / 05 / 2024

samsun metrobüs durakları

samsun metrobüs durakları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir süre önce müjdesini verdiği hafif raylı sistem gar durağı ile Tekkeköy arasına yapılacak Metrobüs Hattı Projesi çalışmaları başladı...

Ankara'ya metrobüs geliyor!

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Millet Kıraathanesi'nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'yı bizim metrobüsle tanıştırmamız lazım. Yeni dönemde metrobüs olacak'' diye konuştu.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs sözü!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. Ağustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık" dedi...

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

Samsun Hazinedarzade Süleyman Paşa Medresesi restore ediliyor!

Osmanlı medreselerinin en geç tarihli eserlerinden olan Samsun Hazinedarzade Süleyman Paşa Medresesi restore ediliyor.

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Silivri'ye metrobüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri halkına müjde verdi. Topbaş, "Silivri'ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Ankara Güvenpark'taki minibüs durakları için yeni proje!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Güvenpark minibüs duraklarının, yer altına yapılacak çok katlı otoparka alınmasıyla ilgili proje hazırlanması konusunda Belediye Meclisinden yetki aldı .

samsun metrobüs durakları Haberi

samsun metrobüs durakları


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir süre önce müjdesini verdiği hafif raylı sistem gar durağı ile Tekkeköy arasına yapılacak Metrobüs Hattı Projesi çalışmaları başladı. Ekiplerin sessiz sedasız çalışmalarına başladığını duyuran Başkan Yılmaz, yeni yaşam alanlarından biri olan ilçeyi metrobüs ve troleybüs türü toplu taşıma sistemiyle şehirle bütünleştireceklerini söyledi. 


Toplu taşımada modern toplumlarının vazgeçilmez ulaşım konforlarından metrobüs, Samsun’a da kazandırılıyor. Şehir merkezi ile kentin batısına hafif raylı sistemi kazandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin doğusundaki Tekkeköy ilçesine de metrobüs hattı kuruyor. Fizibilite çalışmaları ve altyapı hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Gar – Tekkeköy Arası Metrobüs Hattı Projesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onay alınmıştı. 2014 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi beklenen raylı sisteme dönüşümlü metrobüs hattı projesi, yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak. 


Cihan...