28 / 04 / 2024

samsun valisi kim

samsun valisi kim

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy kimdir? Hüseyin Aksoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Aksoy, ne zamandan beri Samsun Valisi olarak hizmet veriyor? İşte Hüseyin Aksoy...

Samsun'da 4 milyarlık devlet yatırımı devam ediyor!

Hüseyin Aksoy, Samsun'da devam eden devlet yatırımları hakkında bilgi verdi. Aksoy açıklamasında, "Samsun'da önceki yıllardan devam eden ve halen inşaat halinde olan toplam 210 projede yaklaşık olarak 4 milyarlık liralık yatırım devam ediyor...

Samsun Lojistik Köyü projesi ile 3 bin kişiye istihdam yaratılacak!

Samsun Lojistik Köyü'nün kullanım alanının şu an için 800 dönüm olarak öngörüldüğünü belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Müzakere süreci devam eden Samsun Lojistik Köyü, 3 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak" dedi...

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

19 Mayıs Stadyumu millet bahçesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret etti. Projelerin hızlanacağı bilgisini veren Kurum, 19 Mayıs Stadyumu'nun millet bahçesi olacağını açıkladı.

Samsun 19 Mayıs'a arıtma tesisi inşa edilecek!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 19 Mayıs ilçesine arıtma tesisi müjdesi verdi.

Samsun'da 997 proje yürütülüyor!

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Aralık 2016 itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelere ait toplam 997 projenin bulunduğunu söyledi.

Samsun'a 14 yılda 15 milyar liralık yatırım yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda sona doğru!

Samsun'da inşası tamamlanmak üzere olan 33 bin 919 kişilik yeni stadyumda çim serme işlemine başlandı. Samsun Valisi Şahin: "2 ay sonra muhtemelen çimlerin tamamı bitmiş olacak ve saha oynanır hale gelecek" dedi.

Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü tamamlandı!

Kalaycılı Mahallesi’ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan köprüyü Samsun Valisi İbrahim Şahin'e gezdiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köprü ile birlikte bölge ulaşımının güvenli hale geldiğini söyledi.

Samsun dolgu alanında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Petrol Ofisi olarak geçen bölgedeki sahilde yapılan deniz dolgu alanı çalışmalarını inceledi.

Samsun Selahiye Cami açıldı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve kısa sürede yeniden restore edilen Selahiye Camii yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan Cami açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin da katıldı...

1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu Samsun'da gerçekleştirildi!

Türkiye’de ilk defa “1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu” Samsun’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Samsun Valisi İbrahim Şahin de katıldı...

Panorama 1919 Müzesi inşaatında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milli mücadele ruhunu derinden hissettirecek ve yaşatacak Panorama 1919 Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Samsun golf sahası 19 Mayıs'a yetiştiriliyor!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, golf antreman sahası ve golf akademisi hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Samsun Numanpaşa Camii inşaatını kim tamamlayacak?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık iki yıl önce inşaatına başlanan ve Köprülü Fazıl Mustafa Paşa’nın büyük oğlu Numan Paşa’nın adının verildiği cami inşaatının tamamlanmasına Vezirköprü Belediyesi talip oldu.

samsun valisi kim Haberi

samsun valisi kim

Hüseyin Aksoy kimdir?

1963 yılında  Trabzon Sürmene'de doğdu. 1984 Yılında  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Mülki İdare Amirliği görevine başladı. (73. dönem) Sırasıyla şu görevlerde bulundu.


Trabzon Kaymakam Adayı    1985-1988 

Vakfıkebir, Alucra ve Arsin Kaymakam Vekillikleri       1986-1987 

(ISPARTA) Aksu Kaymakamı ( İlçenin İlk Kaymakamı)  1988-1991 

(RİZE) Hemşin Kaymakamı ( İlçenin İlk Kaymakamı )    1991-1993 

(MALATYA) Yeşilyurt Kaymakamı          1993-1995 

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi          1995-1996 

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi    1996-2000


Başbakanlık Müsteşarlığı 

İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryası    1997-2000 

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri    2000-2001 

Muğla Valisi       2001-2006 

Mersin Valisi      2006-2010

Samsun Valisi    2010-....


A.B.D.’de 1990-1991 yıllarında yönetim yapısı üzerinde inceleme ve yabancı dil eğitimi yaptı. İçişleri Bakanlığı’nca...