16 / 05 / 2024

Samsun Vezirköprü taşhan

Samsun Vezirköprü taşhan

Samsun Vezirköprü'deki Tarihi Taşhan'da yangın çıktı. Vezirköprü ilçesinde Osmanlılar tarafından 15. yüzyılda yaptırıldığı bilinen ve 2007 yılında restorasyonu tamamlanan Tarihi Taşhan, çıkan yangında hasar gördü.

O ildeki 53 adet tarla kiraya veriliyor! Yıllık kira bedelleri 2 bin 300 TL'den başlıyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun ili, Atakum, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı ve Vezirköprü ilçelerinde yer alan 53 adet tarlayı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak, o ildeki 2 arazi ile 1 arsayı 8 taksitle satıyor! 15 bin 800 TL'den başlayan fiyatları kaçırmayın! 

Vezirköprü Milli Emlak Şefliği, Samsun ili, Vezirköprü ilçesi, Narlısaray ve Çanaklı mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Caner Taşhan tarafından kuruldu.

TOKİ Samsun Ondokuzmayıs'ta 2+1 608 bin liraya!

TOKİ Samsun Ondokuzmayıs 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Samsun Ondokuzmayıs'ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Samsun Ondokuzmayıs'ta  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Samsun Ondokuzmayıs sosyal konut projesi... 

Samsun Büyükşehir Belediyesi 36 taksitle konut imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum Balaç'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Samsun Vezirköprü itfaiye binasının inşaatı tamamlandı!

Samsun Vezirköprü'de inşa edilen itfaiye binanın yapımı tamamlandı. İtfaiye binasının yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi hizmete açılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Sağlık Bakanlığınca yapılan 200 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesinin pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacağını müjdeledi.

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olacak yayla çöplüğe dönüştü!

Samsun'da Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanlarında 2017 yılında 45 milyon liraya ihale edilen Milli Takımlar Kamp Tesisleri'nde şu zamana kadar hiç bir çalışma yapılmadı. Yaylaya inşa edilen tesis alanı beton çöplüğüne dönüştü. 

Samsun Vezirköprü taşhan Haberi

Samsun Vezirköprü taşhan

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Tarihi Taşhan, çıkan yangın sonucu büyük ölçüde hasar gördü.

Tarihi yapıda sabaha karşı elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına Vezirköprü ve Havza belediyeleri itfaiye ekipleri ile Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünün arazöz ekipleri müdahale etti.


Restorasyonun ardından üst katları otel olarak kullanılan tarihi binada kalanlar tahliye edildi, emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erine olay yerinde bulunan sağlık personeli müdahale etti. 


Yaklaşık 3 saatlik çalışma ile kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın sonucu tarihi yapıda büyük çaplı hasar oluştu.


Üst bölümünde otel, alt katlarında restoran ile dükkanların bulunduğu tarihi yapı, kaybolmak üzere olan el sanatlarının yaşatılmaya çalışıldığı bir...