16 / 06 / 2024

Sanal alışverişlere kişisel bilgi yasağı yapılacak mı

Sanal alışverişlere kişisel bilgi yasağı yapılacak mı

Geçen ay yürürlüğe giren kanunla birlikte elektronik para ve ödeme kuruluşları artık BDDK’dan lisans almak zorunda. Bu kanun sayesinde kişisel bilgilerin paylaşılması, işlenmesi ve kaydedilmesi yasaklanıyor.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

Emeklilere market alışverişlerinde 1200 TL indirim müjdesi! Oh dedirten kampanyayı duyan emekli markete koştu!

Emekli vatandaşlara market alışverişlerinde 1.200 TL indirim müjdesi geldi. Pek çok kişinin yüzünü güldüren bu dev indirimi duyan emekli markete koştu...

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

Aman dikkat! Alışveriş yaparken sakın bunu yapmayın!

Alışveriş, birçok kişi için keyifli bir deneyim olabilirken, doğru adımlar atılmadığında gereksiz harcamalar ve hayal kırıklıklarına neden olabilir. Alışveriş yaparken dikkatli olmak ve bazı hatalardan kaçınmak, bütçenizi korumanıza, ihtiyacınıza uygun ürünler seçmenize yardımcı olabilir.

Alışveriş kredisiyle çamaşır makinesi almak artık mümkün! Hoover çamaşır makinesi, HepsiBurada güvencesiyle satışta!

Çamaşır makinesi almak isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken ve kredi de çekemeyen kişiler için HepsiBurada ve Hoover resmen güçlerini birleştirerek alışveriş kredisi seçeneğiyle çamaşır makinesi satışına başladı. HepsiBurada, tüm detayları resmi internet sitesinden paylaştı.

Limak Holding'in Üsküpte'ki alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda açılıyor!

Limak Holding tarafından Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde yapımına devam edilen alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Ziraat Bankası kartıyla alışveriş yapana 790 TL değerindeki bu çanta hediye! Son tarih 3 Temmuz 2023!

Ziraat Bankası Bankkart ile alışveriş yapan kişilere 790 Türk Lirası değerindeki kanvas çantanın hediye edileceği ifade edildi. Ayrıca +4 taksit imkanı daha verileceği de belirtildi. İşte detaylar…

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2023!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? İşte AVM çalışma saatleri 2023...

TEB bankasında aracı olanlara müjde! Bu sayede akaryakıt alışverişlerinde 200 TL kar!

TEB Bankası, araç sahipleri için önemli bir kampanya başlattı ve akaryakıt alışverişlerinde geçerli olan 200 TL'lik hediye ile sürücüleri sevindirdi. Kampanya, tüm sürücülere hitap ediyor ve akaryakıt alımlarında kullanılabiliyor. Yüz güldüren kampanya ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde ye

Rowenta’nın outlet fırsatını kaçırmayın! İşte outlet kişisel bakım ürünleri ve 3 Nisan 2023 fiyat listesi

Rowenta kişisel bakım ürünlerinde outlet fırsatı sunuyor. Rowenta online alışveriş sitesi outlet kategorisinde tıraş makinesi, saç şekillendirici ve saç düzleştirici modelleri avantajlı fiyatlarla satışa sunuldu. Peki, Rowenta kablosuz saç düzleştirici ne kadar?

Bilgileriniz çalınabilir, aman dikkat! Kişisel verileri korumak için ne yapmalı? Bunlara mutlaka dikkat edin!

Online alışveriş veya bankacılık işlemi yaparken bir anda kişisel bilgileriniz çalınabilir. Her yıl 28 Ocak’ta kutlanan ‘Veri Koruma Günü’nde, kişisel verilerinizi siber saldırılara karşı korumak için lütfen uzmanların önerilerine kulak verin.

Sanal alışverişlere kişisel bilgi yasağı yapılacak mı Haberi

Sanal alışverişlere kişisel bilgi yasağı yapılacak mı

İNTERNETTEN alışveriş yaparken kişisel bilgi ve hassas ödeme bilgilerinin korunması tüketicileri tedirgin eden en önemli konuların başında. Bu bilgilerin e-ticaret siteleri tarafından kaydedilip kaydedilmediği veya başka mecralarla paylaşılıp paylaşılmadığı sorusuna görül rahatlığıyla olumlu yanıt vermek güç. Cardtek Group şirketlerinden CordisNetwork Genel Müdürü İbrahim Durak’a göre e-ticarette hassas ödeme bilgisinin korunduğu işlem sayısı Türkiye genelinde elektronik ortamda yapılan işlemlerin sadece yüzde 10-15’ini oluşturuyor. Geri kalan işlemlerde ise tüketiciler çok büyük bir risk ile karşı karşıya. 


BİLGİYİ AL, KİMSEYLE PAYLAŞMA


Ancak geçen ay kabul edilen özellikle e-ticaret faaliyetinde bulunan kurumları ilgilendiren 6493 sayılı kanun  ile e-ticaretin daha güvenli bir yapıya kavuşacağının altını çizen İbrahim Durak, “Yeni yasa e-ticaret sitelerine ‘kişisel bilgiyi alabilirsin ama başkası ile paylaşamazsın’  ve ‘hassas ödeme verisini tutamazsın, işleyemezsin ve...