02 / 05 / 2024

sancaklar cami ne zaman açılacak

sancaklar cami ne zaman açılacak

Sancak Ailesi’ne ait Emre Arolat tarafından tasarlanan Sancaklar Cami'nin kapıları önümüzdeki Kadir Gecesi açılıyor...

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

İzmir Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, İzmir'de Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,  "Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir" dedi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılması planlanan cami mecliste!

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisine yapılması planlanan cami meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gaziantep Uğurtepe Cami hizmete açıldı! 

Şahinbey Belediyesi tarafından Uğurtepe Mahallesi'ne yaptırılan Uğurtepe Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Gaziantep Abdulkadir Yüksel Cami açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi'nin Mavikent Mahallesi’ne yaptırmış olduğu Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışı yapıldı.

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yaptırdığı Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami’nin açılışını yaptı.

sancaklar cami ne zaman açılacak Haberi

sancaklar cami ne zaman açılacak

Türkiye’deki cami mimarisine ve gündemine yeni bir boyut getirecek bir inşaat Büyükçekmece’de iki yıldan bu yana devam ediyor. Kamuoyunda daha çok ilaç dağıtım sektörünün etkin oyuncusu Hedef Allianz ile tanınan ancak son dönemde farklı işlerle de ön plana çıkan Sancak Ailesi’ne ait Sancaklar Vakfı tarafından yürütülen proje ile oluşturulan Sancaklar Cami, kapılarını önümüzdeki Kadir Gecesi açacak.


Ünlü mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Sancaklar Camii’nin en büyük özelliği mimarisinin, bugüne kadarki camilerden çok farklı dizayn edilmesi. Cami de alışılmış bir minare ve kubbe olmayacak. Yerin altı kat altına inşa edilen cami, mütevazılığı ve sadeliği ile dikkat çekecek. İç bünyesi Hira Mağarası’ndan esinlenen caminin dış cephesi doğal yeşillikler ve toprakla örtülecek. İçeride ışık ve lamba değil tamamen güneş ışığı kullanılacak. 2 milyon dolara mal olacak cami, iç bünyesinde 800, dış...