30 / 04 / 2024

Sancaklar Camii tasarım bina

Sancaklar Camii tasarım bina

Dünyanın en önemli tasarım kültürü merkezlerinden London Design Museum, yılın en iyi mimari tasarımlarını seçti. Yılın en iyi tasarlanmış 15 binası arasında, Emre Arolat’ın çizdiği Sancaklar Camii de var. Kazanan Haziran’da açıklanacak...

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da katıldı.

Mersin Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı, Ulu Camii çevresi, Taş Bina çevresinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Mersin kentsel tasarım projesinin yüzde 40'ı tamam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce, Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmaların yüzde 40’nın tamamlandığı bildirildi.

Mersin, Kentsel Tasarım Projesi'yle değişecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile kentin en eski ve ünlü caddelerinden Atatürk ve Silifke Caddeleri ile tarihi Ulu Camii ve Taş Bina çevresini yeniden düzenleyecek.

Mersin’de ’Kentsel Tasarım Projesi’ başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan ’Kentsel Tasarım Projesi’ için çalışmalara başladı.

Mersin'de kentsel tasarım başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi, Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Ulu Camii çevresi ve Taş Bina çevresi Kentsel Tasarım Projesi için çalışmalarını başlattı.

Sancaklar Camii en iyi tasarlanmış 15 bina arasında!

Dünyanın en önemli tasarım kültürü merkezlerinden London Design Museum, yılın en iyi mimari tasarımlarını seçti. Yılın en iyi tasarlanmış 15 binası arasında, Emre Arolat’ın çizdiği Sancaklar Camii de var. Kazanan Haziran’da açıklanacak...

Sancaklar Camii 2015'in en iyi tasarım adayları arasında!

Londra Tasarım Müzesi’nin düzenlediği Yılın En İyi Tasarım Yarışması’nın 20 adayı arasında İstanbul’da bulunan Sancaklar Camii yer aldı..

Sakarya Kentsel Tasarım Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nda başlatılan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Pistil, “Bölgedeki çalışmalarımız kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nı kaldırıyoruz.

Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi'nde çevre düzenleme işlemleri devam ediyor!

Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Sakarya Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Yeni Camii Kavşağı’nda başlatılan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı ve çevre düzenlemelerinden bahsetti...

Sancaklar Camii belgesel oldu!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

Sancaklar Camii belgeseli Prag Mimarlık Haftası'nda gösterildi!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA - Emre Arolat Architects, Buyükçekmece'deki Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı.

SGMStudio, Sancaklar Camii kısa belgesel filmine imza attı!

Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren yaratıcı medya prodüksiyon ekibi SGMStudio, EAA – Emre Arolat Architects tasarımı Sancaklar Camii için bir kısa belgesel filme imza attı...

Sancaklar Camii tasarım bina Haberi

Sancaklar Camii tasarım bina

Paris, Shanghai ve Sidney gibi kentlerden seçilmiş modern mimari örneklerinin bulunduğu listeye Türkiye’den, bundan önce birçok ödül alan Büyükçekmece’deki Sancaklar Camii dahil oldu. İstanbul Büyükçekmece Gölü’ne bakan ve eğimli bir arazide konumlanan camii, bulunduğu eğimin içine yerleşiyor ve gözlerden kayboluyor. Emre Arolat tarafından çizilen ve dünyadaki nadir modern mimari ibadethane örneklerinden biri olan Sancaklar Camii, bundan önce de 2013 yılında Dünya Mimarlık Festivali’nde “en iyi dini yapı” ödülünü kazanmıştı. Arolat ile Sancaklar Camii’ni konuştuk...

Projeyi hazırlarken özellikle hangi hususlara dikkat ettiniz?

Türkiye’de yeni bir cami tasarımı söz konusu olduğunda yüzleşilmesi gereken ilk mesele, içi boşaltılmış bir anakronizm haline gelen klasik Osmanlı camisi biçimi ve onun simgesel yükleri olarak ortaya çıkıyor. İnşa edildiği devirde bir tür yapısal mantık ve mimari incelik silsilesi...