03 / 05 / 2024

Şanlıurfa Harran imar planı

Şanlıurfa Harran imar planı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

Şanlıurfa Haliliye'de imar planı değişikliği!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi'nin 2020 yılı 3. Birleşim meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda bölgedeki imar planı değişikliği karara bağlandı.

Şanlıurfa'nın 6 ilçesinde imar planı değişikliği!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı dördüncü birleşim meclis toplantısında İmar ve Bayındırılık Komisyon raporları görüşülüp karara bağlandı.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa'da yanlış imar, tarım arazilerini yuttu!

SP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, bölgede yanlış imar planının, tarım arazilerini yuttuğunu söyledi.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi'nden imar planı açıklaması!

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi ilçedeki imar planları ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Şanlıurfa Harran'da yeni imar planları hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan gelişim vatandaşların takdirini toplarken, ilçeleri kalkındıracak olan hamleler bir bir gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Harran'da arazi kavgası! 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde dün öğle saatlerinde arazi kavgası yaşandı. Kavgada Mehmet Ç., C.K.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti...

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Harran imar planı Haberi

Şanlıurfa Harran imar planı

Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, surları, iç kalesi ve türbeleriyle açık hava müzesini andıran Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, yıllardır beklenen imar planı Anıtlar Kurulundan gelecek onayla tüm projelerin startı verilecek. 


Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçenin en önemli problemi olan imarın artık çözüm aşamasında olduğunu belirterek, ''Harran'da her yer sit alanı görünüyor. Bu da bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu yüzden yıllardır birçok projemizi bekletmek zorunda kalıyoruz" dedi. 


Anıtlar Kurulu kararı bekleniyor İmar planı ile ilgili yer altı röntgenini çeken jeoradar raporlarının da Anıtlar Kuruluna teslim edildiğini kaydeden Özyavuz, "İnşallah bu ayın 2'sinde karar açıklanacak. İmar onaylandığı zaman Harran'da tüm sıkıntıları aşmış olacağız. Olumlu kararla birlikte, halkımız daha sağlıklı ve modern konutlarda oturma imkanına da kavuşmuş olacak. TOKİ için yer ayırdık. SİT bölgesinden...