05 / 05 / 2024

Şanlıurfa imar barışı

Şanlıurfa imar barışı

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, imar barışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eksikliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

Şanlıurfa Haliliye'de imar planı değişikliği!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi'nin 2020 yılı 3. Birleşim meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda bölgedeki imar planı değişikliği karara bağlandı.

Şanlıurfa'nın 6 ilçesinde imar planı değişikliği!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı dördüncü birleşim meclis toplantısında İmar ve Bayındırılık Komisyon raporları görüşülüp karara bağlandı.

Şanlıurfa'da yanlış imar, tarım arazilerini yuttu!

SP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, bölgede yanlış imar planının, tarım arazilerini yuttuğunu söyledi.

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi'nden imar planı açıklaması!

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi ilçedeki imar planları ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Şanlıurfa Harran'da yeni imar planları hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan gelişim vatandaşların takdirini toplarken, ilçeleri kalkındıracak olan hamleler bir bir gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa'da imar barışı uyarısı!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, imar barışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eksikliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Harran imar onayı bekliyor!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi'nde imar raporları görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayının son birleşiminde imar komisyonuna havale edilen raporlar görüşüldü.

2017 Şanlıurfa'da yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa merkez'de hem çevre yolların yapımı hem de yeni imar alanlarındaki yollarını dağları yararak açtıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın gelişimi için dağları yarıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Meclisi'nde müteahhitler imar sorunlarını konuştu!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde inşaat müteahhitleri katıldıkları belediye meclis toplantısında imar revizyon planından dolayı aylardır mağdur olduklarını ileri sürdüler.

Şanlıurfa Harran'daki kamuya ait taşınmazlar TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa imar barışı Haberi

Şanlıurfa imar barışı

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, Yapı Kayıt Belgesi konusunda uyarılarda bulundu. Açar "Herkes şehir plancısı, herkes mimar, herkes mühendis yeri geldiğinde.  Elinde tabletlerle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün etrafında gezen ‘İmar barışından yararlanmak istiyor musunuz?’ diyen bir grup türemiştir. Bu konuda teknik elemanlara başvurmalarını vatandaşlarımıza sağlıkla öneriyoruz" şeklinde konuştu.

ŞUTSO Meclis Üyesi Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eskiliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu belirtti. Paydaş, bazı kötü niyetli kimselerin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü logosunu kullanarak insanları kandırdığını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Paydaş, "6 Haziran 2018 tarihinde 3194 sayılı imar yasasının, geçici 16. maddesi uyarınca İmar Barışı olarak nitelendirilen bir yasa yürürlüğe girdi. Bu yasa ile beraber kayıp olan, kaçak olan, kayıt altında olmayan...