06 / 05 / 2024

şanlıurfa kalesi restorasyon

şanlıurfa kalesi restorasyon

Şanlıurfa Kalesi'nde yapılan kazılarda eski döneme ait 100 mancınık güllesi bulundu, kalenin restorasyonu yeni çıkacak mimariye göre şekillenecek...

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa Halerlibahçe Çarşısı'nda 66 iş yeri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, restorasyon çalışması süren Sakıbın Köşkünde incelemeler yaptı ve ardından iş yerleri yenilenen Haleplibahçe Çarşısını dolaştı.

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi evleri yerinde inceledi.

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'daki en önemli tarihi hanlardan birisi olan Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı.

Şanlıurfa'daki tarihi evler yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına hız veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi evleri yeniliyor.

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Türbesi restore ediliyor!

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerinde restorasyon yapılıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

şanlıurfa kalesi restorasyon Haberi

şanlıurfa kalesi restorasyon


Tarihi Şanlıurfa Kalesi'nde büyük hassasiyetle yürütülen kazı çalışmalarında eski dönemlere ait 100 mancınık güllesi bulundu. Ortaya çıkartılan eserlerin tarihe ışık tutması bekleniyor. Kalenin restorasyonu yeni çıkacak mimariye göre...