06 / 05 / 2024

Şanlıurfa okul

Şanlıurfa okul

Çadır okulun müdürü Mustafa Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçmak zorunda kalan ve çadır kent dışında ilçede yaşayan Suriyeli öğrencilerin eğitimleri için ellerinden geldiği kadar çalıştıklarını belirtti.

Kuveytli dernek Şanlıurfa'da 3 okul yapacak!

Kuveyt merkezli Necat Yardım Derneği, Şanlıurfa'da 12 derslikli lise, sekizer derslikli birer ilkokul ve ortaokul ile 1 halı saha inşa edecek.

Kuveytli hayırseverler Şanlıurfa'da okul yaptıracak!

Kuveytli hayırseverler tarafından Şanlıurfa'da inşa edilecek lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende, Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur'un yaptığı dua sonrasında okulun temeline ilk harç ve tuğla yerleştirildi.

Yeni Zelanda'dan Şanlıurfa'ya okul projesi!

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Şanlıurfa'da sığınmacı çocuklar için okul inşaatına başlayacaklarını belirtti. Curr, okul için anlaşmanın son aşamaya taşındığını söyledi.

Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nda inşaat başladı!

Ders zilinin geçtiğimiz hafta çalmasıyla birlikte Şanlıurfa'da bir okul onarıma girdi. Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nun bahçesi, tadilat nedeniyle moloz yığınlarıyla doldu. Okulun çatısında da onarım başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tepki çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 8 okul yolunu tamamladı!

Çocukların okula çamursuz gitmelerini sağlamak için yoğun çaba harcayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önceden tespit ettiği 45 okulun 37’sinde çalışmalarını tamamlarken, kalan 8 okulun yolunu da bitirmek üzere.

Şanlıurfa'da 2013 yılında temeli atılan 352 adet okul 1 milyar liraya mal olacak!

Şanlıurfa, eğitime en fazla yatırım yapılan il olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2013 yılında temeli atılan 352 adet okulun maliyetinin 1 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Şanlıurfa'nın Tekyamaç ve Çıralı köylerinde okul inşaatları devam ediyor!

Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa merkeze bağlı Tekyamaç ve Çıralı köylerinde yapımı devam eden okulların inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Vekili Seçilmiş, hızlı ilerleyen inşaatların memnuniyet verici olduğunu belirtti...

Şanlıurfa'ya 130 yeni okul yapılacak!

Şanlıurfa'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımı ile 130 okulun temel atma töreni gerçekleşti.

Şanlıurfa Vakıflar'dan özel okul yapım ve kiralama işi ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Şanlıurfa'da özel okul yapılmak üzere kiralama işi ihalesi 9 Nisan'da yapılacak...

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Şanlıurfa okul Haberi

Şanlıurfa okul


Akçakale ilçesinde kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü çadır okulda prefabrik okul yapıldı.


Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Akçakale'de kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları, ülkelerinde tamamlayamadıkları eğitimlerini Türkiye'nin sağladığı imkanlar sayesinde çadır okulda sürdürüyor. Yaklaşık 2 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Birleşmiş Milletler'in katkısıyla yaptırılan 12 derslikli prefabrik okul tamamlandı.


Çadır okulun müdürü Mustafa Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçmak zorunda kalan ve çadır kent dışında ilçede yaşayan Suriyeli öğrencilerin eğitimleri için ellerinden geldiği kadar çalıştıklarını belirtti.


Eğitimin devam ettiği çadır okulda Birleşmiş Milletler desteğiyle 12 derslikli bir prefabrik okul yaptırıldığını ifade eden Başak, şunları kaydetti:


"Bu okulumuzun yapımı tamamlandı ve önümüzdeki günlerde eğitim vermeye başlayacak. Suriyeli öğrencilerimizin çok daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çaba harcıyoruz....