29 / 04 / 2024

şanlıurfa sit alanları

şanlıurfa sit alanları

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi, Akçamescit mahallesi sınırları dâhilinde bulunan Hamzan Tepe yerleşimi 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Şanlıurfa'da tapulu arsalar sit alanı ilan edildi, köylüler dava açtı!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı aşağı ve yukarı Evcimen köylerinde oturan vatandaşlar, 1940 öncesinden beri yaşadıkları köylerinde arazilerinin ellerinden alındığını savunarak, ilgili mercileri mahkemeye verdi

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

Şanlıurfa Halfeti'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Şanlıurfa Halfeti'de  bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Şanlıurfa'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa ve Mardin'de bazı bölgeler 1 ile 2'nci derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin imara açılması tartışıldı!

Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile bilinen illerinden biri olan Şanlıurfa'da tarım alanlarının ve tarihi sit alanlarının imara açılması tartışıldı. Konu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile yeniden gündeme getirildi.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Şanlıurfa İli Eyyübiye İlçesi'nde yer alan bazı mahallelerdeki bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi..

2017 Şanlıurfa'da yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa merkez'de hem çevre yolların yapımı hem de yeni imar alanlarındaki yollarını dağları yararak açtıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın gelişimi için dağları yarıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Gap Vadisi'nin 1. etabı tamamlandı!

Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alanlarını sosyal donatıları ile birlikte vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa genelinde park ve mesire alanlarının yapımına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Şanlıurfa Hilvan'a mesire alanı geliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil alan çalışmaları kapsamında Hilvan'da yapımı süren mesire alanını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Amacımız her ilçede vatandaşlarımızın buluşma adresi olacak yeşil alanları halkımıza kazandırmaktır" dedi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyeciliği anlayışını uygulama alanlarına yansıttığı Hamarat Eller Çarşısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin katılımıyla açıldı.

Şanlıurfa Gap Vadisi'nde son rötuşlar!

Şanlıurfa'nın en büyük yeşil alanını oluşturacak GAP Vadisi'nin 1. etap çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çimlendirme çalışmalarının yapıldığı alanlar kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunulacak.

Şanlıurfa Birecik'e yeni sosyal alanlar!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Birecik'te de gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor. Birbiri ardına hayata geçirilen projelerle ilçe halkı, ekonomik ve sosyal alanda yeniliklerle buluşuyor.

şanlıurfa sit alanları Haberi

şanlıurfa sit alanları


ŞANLIURFA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 16.06.2014 - 100                                                 Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve  No       : 16.06.2014 – 1064                                             ŞANLIURFA

Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Akçamescit mahallesi sınırları dâhilinde bulunan Hamzan Tepe yerleşiminin 2863 sayılı Yasa kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği  göstermesi nedeni ile tescil edilmesine ilişkin Kurul Müdürlüğü Uzmanlarının 09.06.2014 tarihli tespit raporu okundu. Konunun dosyası, 1/5000 ölçekli öneri sit alanı haritası, tescil fişi, fotoğraflar,...