24 / 07 / 2024

Şanlıurfa turizmi 2015

Şanlıurfa turizmi 2015

Şanlıurfa kongre turizminden pay aymaya hazırlanıyor. Şehrin alternatif bir destinasyon olması için çalışma başlatan turizmciler, Şanlıurfa Kongre ve de Ziyaretçi Bürosu'nun ilk hazırlık toplantısını yaptı

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Şanlıurfa Büyükşehir'den 1 milyon metrekarelik asfalt!

Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde Şanlıurfa tarihinin en büyük asfalt atağını gerçekleştirdi. Büyükşehir, 2015 yılındaki 575 bin 85 metrekarelik asfalt serimini 2016'da 1 milyon 140 bin 385 metrekareye yükselterek her bölgeye ulaştı.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin yıkımı ne zaman tamamlanacak?

ŞUTSO Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, Kentsel dönüşüm ve gelişim proje ihalesi 30 Mart 2015'te yapılan ve bugüne kadar yıkımı tamamlanamayan Şanlıurfa Eski Sanayi Sitesi'nin görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Şanlıurfa turizmi Kızılkoyun projesiyle canlanacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kızılkoyun projesinde çalışmalarını sürdürüyor. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çitçi, "Urfa turizmi Kızılkoyun projesiyle bir adım öteye taşıyacağız" dedi.

Şanlıurfa’da 2015 yılında 17 bin 824 konut satıldı!

Şanlıurfa’da konut satışları geçtiğimiz aralık ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6, ocak-aralık döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında arttı.

TOKİ Şanlıurfa Akabe Halk Bankası başvuruları!

TOKİ Şanlıurfa Akabe Halk Bankası başvuruları 30 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. Toplamda 304 adet konutun emekli kategorisinde satışa çıkarıldığı projede 293 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir'de 267 TL taksitle!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir'de 267 TL taksitle daire sahibi olunabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2015 tarihinde sona ereceği projede konutların büyüklükleri 73,93 metrekareden oluşuyor.

Şanlıurfa Akabe TOKİ Konutları başvuruları!

Şanlıurfa Akabe TOKİ Konutları başvuruları 30 Aralık 2015 tarihinde sona eriyor. 2+1 dairelerin satışa çıkarıldığı projede başvuru işlemlerini T.Halk Bankası A.Ş. yürütüyor.

Şanlıurfa Maşuk TOKİ kura çekimi 2015!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta 585 TL taksitle daire sahibi olunabiliyor. Projede 61 adet konut kura yöntemiyle satılıyor. İşte Şanlıurfa Maşuk TOKİ kura çekimi 2015 detayları...

Şanlıurfa Akabe TOKİ emekli başvuru dönemi!

Şanlıurfa Akabe TOKİ emekli başvuru dönemi 9 Aralık 2015 tarihinde başlayacak. Ödemeleri 240 ay vade şeklinde yapılabilen projede 500 TL başvuru bedeli talep ediliyor.

Şanlıurfa turizmi 2015 Haberi

Şanlıurfa turizmi 2015

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm faaliyetlerinde başı çeken illerden biri olan Şanlıurfa'nın kongre turizminden de pay alması amacıyla Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (Urfa CVB) kurulması için çalışma başlatıldı.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamaya göre, turizmin yükselen yıldızlarından olan ancak son dönemde bölgedeki gelişmelerin gölgesinde kalan Şanlıurfa, gözünü kongre turizmine dikti.


Dünya ve şehir kongrelerinde alternatif bir destinasyon olmak için Urfalı turizmciler çalışma başlattı. Urfa CVB'nin ilk hazırlık toplantısı, Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi (URFAM) ve Nevali Otel işbirliğiyle Şanlıurfa'da gerçekleştirildi.


Toplantıya, ildeki karar mercilerinin yanı sıra TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir'in yanı sıra İstanbul CVB Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, Antalya CVB Genel Müdürü Sinan İnan ile ulusal ve uluslararası kongre organizatörü bazı acenteler katıldı.


Toplantıda, Şanlıurfa'yı Türkiye turizminin önemli...