20 / 05 / 2024

şanlıurfa yöresel konut projesi

şanlıurfa yöresel konut projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yasam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek 'Yöresel Mimari Projesini' hayat geçirmeye başladı.

Şanlıurfa Halfeti'de konut imarlı 12 arsa satılacak!

Halfeti Belediye Başkanlığı Şanlıurfa Halfeti'de yer alan konut imarlı 12 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 9 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Şanlıurfa Birecik'te depremzedeler için yapılan bloklardan 13'ünün kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından temeli atılan 4 bin 469 konutun yapımı sürüyor.

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 246 konut ve 223 dükkanlık yeni proje geliyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkanlık yeni proje inşa edecek. 

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da tam 246 konut ve 23 dükkan inşa edecek. İşte detaylar…

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 409 konutluk yeni proje müjdesi! 

81 ilde yeni konutlar inşa etmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa'da 409 konut ve 5 dükkanlık yeni proje inşa edecek. 

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkanlık yeni proje inşa edecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da 246 konut ve 23 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

Şanlıurfa Bozova’ya TOKİ geliyor! 240 taksitle ev sahibi olun

Şanlıurfa TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi’nin detayları gün geçtikçe belli oluyor. Peki, TOKİ Şanlıurfa Bozova Projesi’nde toplam kaç konut yer alacak? TOKİ Şanlıurfa Bozova 2022 konut fiyatları ne kadar?

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 246 konut ve 223 dükkan geliyor! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa projesinin ihalesini yarın saat 11:30'da gerçekleştirecek. İşte merakla beklenen proje ile ilgili detaylar...

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 246 konut ve 223 dükkanlık yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Merkez projesi kapsamında 246 adet konut ve 223 adet dükkan inşa edecek.

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 246 konut ve 223 dükkan!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da 246 adet konut ve 223 adet dükkan inşa edecek.

Şanlıurfa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Son yıllarda büyük göç alan Şanlıurfa'da konut sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Kentte ev fiyatları tavan yaptı. 

Şanlıurfa'da Ekim ayında 2 bin 644 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yayınlanan verilere göre; 2020 yılı Ekim ayı içerisinde Şanlıurfa’da 2 bin 644 konut satıldı.

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 367 konut ve 35 dükkan!

Şanlıurfa Eyyübiye Yenice, İkizce, ve Akçamescit Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 367 Adet Konut, 35 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

şanlıurfa yöresel konut projesi Haberi

şanlıurfa yöresel konut projesi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yasam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek 'Yöresel Mimari Projesini' hayat geçirmeye başladı. Yöresel Mimari projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabük, Rize, Amasya, Trabzon, Edirne, Balıkesir Bursa ve çevresinde yöresel mimari özelliklerini yansıtan konut projelerini tamamladı. Simdi de yöresel mimariye uygun projelerinden en sonuncusunu Şanlıurfa'da hayata geçirilecek olan Bakanlık, bu kapsamda Şanlıurfa ve çevresinde yöresel mimari özelliklere uygun 12 tip konut projesi hazırladı. 


Büyük aile yapısına uygun Büyük aile yapısı dikkate alınarak insa edilecek konutlarda; avlular geniş olacak. Oda ve eyvan sayıları artırılacak. Şanlıurfa da kaynağı geleneksel Ortadoğu mimarisine dayanan eyvanlar tercih edilecek. Çoğunlukla zemin katta yer alan iki tarafında da odalar yer alan eyvanlar sıcak yaz...