11 / 05 / 2024

Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

Şantiyelerin çalışma saatleri, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte, şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri..

Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri!

Şantiye alanlarından çevreye yayılan gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesi hususu ile ilgili kriterler Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde bulunuyor. İşte şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Sivas Eski Sanayi'nin 2. etap konut ve ticaret alanları için kuralar çekildi: Çeyrek asırlık sorun çözüldü! 

Sivas Belediyesi tarafından Eski Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için kura çekimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Otomobilde büyük kampanya için start veriliyor! Araba almak isteyenlere müjde! Bu fırsatı kaçırmayın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalında otomobil ve konut alanlar için önemli öngörülerde bulundu. İşte detaylar...

Evde bakım aylığı alanlar için son dakika kararı çıktı! Ödemeler bundan böyle bu şekilde yapılacak

Son dakika kararıyla beraber evde bakım aylığı ödemelerinde önemli farklılıklar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım aylığı alan vatandaşlar için yeni bir yönetmelik paylaşıldı. Yeni düzenlemelere göre, evde bakım aylığı başvurusu, değerlendirme ve ödeme aşamalarında değişiklikler

Evde bakım maaşı alanlar için ek destek: 1500 TL bakım desteği verilecek!

Evde bakım maaşı alanlar için müjdeli haber: Devlet, evde bakım hizmeti veren kişilere ek olarak 5.855 TL'ye kadar destek sağlayacak. İşte ayrıntılar...

Bu belediyede KPSS puanı çöpe gitmiyor! KPSS'den 60-62-64 ve 67 alanlar için personel olma fırsatı!

Çanakkale Biga Belediyesi’nden personel alımı duyurusu yapıldı. Biga Belediyesi mühendis kadrosu için alım yapacak. Adaylar 22 Mayıs-24 Mayıs tarihlerinde başvuru yapacak. İşte tüm detaylar…

Konut, arsa, arazilerde iskan alanlar için indirim oranları belirlendi! Kanun resmen değişti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, söz konusu uygulama için değişiklik yaptığı İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği, dünkü 31955 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelikle ilgili tüm ayrıntılar...

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Trabzon'da kentsel dönüşüm için 8.4 milyon TL'lik ödeme!

Trabzon'da kentsel dönüşüm projesi için kamulaştırma çalışması yapılan alanlar için hak sahiplerine 8 milyon 416 bin 225 lira ödeme yapıldı.

Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri Haberi

Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

Şantiyelerin çalışma saatleri!

Şantiyelerin çalışma saatleri, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor.


Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

MADDE 23 – (1) Şantiye alanlarından çevreye yayılan gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin kriterler aşağıda belirtilmiştir:


a) Şantiye alanındaki faaliyet türlerinden çevreye yayılan gürültü seviyesi Ek-VII’de yer alan Tablo-5’te verilen sınır değerleri aşamaz.


b) Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemez. 


c) Haftasonu ve resmî tatil günlerinde gerçekleştirilecek şantiye faaliyetlerine, konut bölgeleri ve yakın çevresinden gelen şikayetlerin yoğunluğu dikkate alınarak, İl Mahalli Çevre...