27 / 07 / 2024

Şantiye asansörleri denetimi

Şantiye asansörleri denetimi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) inşaat şantiyelerinde yük ve insan taşımak için kullanılan asansörleri denetleme yetkisinin olmadığını açıkladı. Son üç yılda 125 bin 860 asansör muayene edildi, yüzde 77.2'si kırmızı etiket aldı...

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Sinop'ta site yöneticisinin sağlıkçılar için astığı yazı tepki çekti!

Sinop'ta site girişine asılan 'sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz' yazılı uyarı tepkilere yol açtı. Uyarı yazısının asıldığı sitenin yöneticisi Zafer Karagülle, tepkilerden sonra özür diledi.

Depremde yüksek güvenlik sağlayan yapay zekalı asansörler!

Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor..

Ev almadan asansörleri kontrol edin!

Uluslararası tarafsız denetim firması Liftinstituut'ten dünya devi uzman firma uyarıyor...Ev almadan asansörleri kontrol edin...

Otis Türkiye mimarların yaratıcılıklarına hitap ediyor!

Dünyada ve Türkiye’de prestijli yapılara imza atan mimarlar, yaratıcılıklarını destekleyen özel tasarımlara sahip yenilikçi asansörleri tercih ediyor.

Levent Ferko Signature, Otis’i tercih etti!

Levent’te yükselen Ferko Signature projesinde, Otis Türkiye’nin yüksek hızlı asansörleri kullanılıyor. Otis Türkiye, yüksek binalardaki dikey trafiği önemli ölçüde azaltıyor.

Avrupa Konutları Kale, Mitsubishi Electric asansörleri tercih etti!

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale’nin asansör sistemlerinde de teknoloji devi Mitsubishi Electric’i tercih etti.

Karabük'te mühürlenen binalarda oturanlar 8 aydır dışarı çıkamıyor!

Karabük'te TOKİ konutlarındaki 17 binanın asansörleri, geçen yıl haziran ayında yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. 7 katlı binalarda oturan yaklaşık 30 engelliden bazıları 8 aydır dışarıya çıkamıyor.

Yalova'da 202 şantiye denetlendi!

Kalite hedefleri kapsamında 2016 yılında 200 şantiye denetimi hedefiyle çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, 172 şantiye, 30 büro olmak üzere 202 denetim gerçekleştirdiler.

Bandırma'daki asansörler denetleniyor!

Bandırma Belediyesi ile RoyalCert firması arasında yapılan iki yıllık protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin denetimi yapılıyor.

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Şantiye asansörleri denetimi Haberi

Şantiye asansörleri denetimi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) inşaat şantiyelerinde yük ve insan taşımak için kullanılan asansörleri denetleme yetkisinin olmadığını açıkladı. TSE'den yapılan açıklamada, söz konusu asansörlerin denetiminin iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ile Yapı İşlerinde iş Sağlığı ve Güvenliği Hükümleri kapsamında olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, son üç yılda 125 bin 860 asansör muayene edildi, yüzde 77.2'si kırmızı etiket (kullanılamaz)...