06 / 05 / 2024

şantiye önlemler

şantiye önlemler

Şantiyelerde koronavirüse karşı alınacak önlemler belirlendi. Buna göre, şantiyelerde salgın sorumlusu bulunması, servislerde sosyal mesafe düzeni uygulanması, toplantıların ertelenmesi gibi kararlar alındı...

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Hatay'da depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği binanın şantiye şefi tutuklandı: 'Binanın malzemesi kalitesiz'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 30 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki 7 katlı Koray Apartmanı'nın şantiye şefi tutuklandı. İşte detaylar...

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

32017 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, şantiye şeflerinin aynı zamanda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.

Olası Marmara depremi önlemleri Meclis'te! Hangi önlemler alınıyor? 

Olası bir Marmara depremine karşı alınan önlemler Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alınıyor?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alındığını anlattı. Peki söz konusu önlemler neler? İşte detaylar...

Dost İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Acarkent Şantiye Şubesi açıldı!

Dost İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Acarkent Şantiye Şubesi Beykoz'da İlker Acar tarafından açıldı.

New York'taki evsizler için yeni önlemler alınacak!

New York Belediye Başkanı Eric Adams New York'taki evsizlerle ilgili yaptığı açıklamada, konu ile ilgili olarak yeni önlemler alınacağını belirtti.

şantiye önlemler Haberi

şantiye önlemler

Koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadelede normalleşme sürecine geçen Türkiye, yaşamın her alanında yeni sürece ilişkin adımlar atmayı sürdürüyor. Şantiyelerde de normalleşme adımları atılırken, yeni çalışma dönemiyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre; şantiyelerde koronavirüse karşı alınacak önlemler belirlendi. Buna göre, şantiyelerde salgın sorumlusu bulunacak. İş yerinde koronavirüs salgını kontrolü için sorumlu bir görevli olacak. Bu kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından belirlenen tercihen hekim veya sağlık personeli olma koşulu mevcut. Bu koşulun sağlanamadığı durumlarda işveren veya temsilcisi tarafından belirlenen bir çalışan, koronavirüs salgını konusunda bilgilendirilecek ve görevlendirilecek. Çalışanlar arasında koronavirüs bulaşmasını engellemek için servis araçları gibi özellikle sık temas edilen yüzeyler sık sık temizlenecek. 

SERVİSE SOSYAL MESAFE DÜZENİ

Servis araçlarının girişinde el antiseptiği olacak. Araçların taşıma kapasiteleri sosyal...