17 / 11 / 2024

şantiye şefleri kimler olabilir

şantiye şefleri kimler olabilir

Şantiye şefi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor? Kimler şantiye şefi olabilir? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat sektöründe 'şantiye şefi' ayrıntısı! Kimler şantiye şefi olabilir? 

1 Ocak itibariyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘şantiye şefliği’ hizmetlerinde yeni düzenlemeye gitmişti. Peki kimler şantiye şefi olabilir?

İnşaat Mühendisleri Odası, Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik Değişikliğinin iptali için dava açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra bilirkişilerin hakim yerine geçerek kusur ve kusur oranı belirlemelerinin hukuka aykırı olduğuna değinerek, o yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Şantiye şeflerine ilişkin düzenleme 10 bin kişiye istihdam alanı yaratacak!

32017 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, şantiye şeflerinin aynı zamanda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.

Şantiye şefleri birden fazla inşaatta çalışabilir mi? 

Samsun İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, şantiye şeflerinin birden fazla inşaat alanında çalışamayacağını dile getirdi. 

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik mahkemeye takıldı!

Türkiye’de inşaat sektörü, yapı kalitesi, kentsel dönüşüm politikasıyla önemli hale gelirken, inşaat işleyişine ilişkin bir yasa değişikliği, mahkemeye takıldı...

Şantiye şefi aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işini üstlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik kapsamında şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek.

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30702 sayılı Resmi Gazete'de Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik yayımlandı. 

Yeni düzenlemeyle müteahhitlerin sorumluluğu arttı!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Yönetmeliğinde Değişiklik İle İlgili açıklamalarda bulundu.

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Tebliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Şantiye şefleri ağır yasal yükümlülükler altında!

Şantiye şeflerinin ağır yasal yükümlülükler altında olduğunu söyleyen Avukat Esin Kılıç konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Şantiye şefi maaşı 2016!

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelikte belirlenen yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi maaşı 2016 ne kadar?

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Yapı müteahhitleri, şantiye şefleri ve ustalar yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğin 3'üncü maddesinde değişiklik yaptı. Değişiklik bugünkü Resmî Gazete’de yayınlandı.

şantiye şefleri kimler olabilir Haberi

şantiye şefleri kimler olabilir

Kimler şantiye şefi olabilir?

Bilindiği üzere şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.


Şantiye şefine müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi veriliyor. Peki kimler şantiye şefi olabilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kimler şantiye şefi olabilir?

Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar veya mühendis olması gerekiyor.


Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.


Söz konusu hükümler aşağıda yer alıyor;

 “Yönetmeliğin 9. maddesinin 2. fıkrasında yer alan …… Mühendis, mimar diplomasına sahip olan yapı müteahhidinin şantiye şefliğini üstlenmesi halinde, şantiye şefliği için sözleşme akdedilmesi...