18 / 07 / 2024

şanzelize tipi ağaç nedir

şanzelize tipi ağaç nedir

Ankara'da Samsun Yolu, Konya Yolu, Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı ve İrfan Baştuğ Caddesi, Şanzelize tipi olarak adlandırılan küp formatlı ıhlamur ağaçlarıyla süsleniyor. Peyzaj düzenlemesi ile Ankara'nın 12 ay yeşil kalması hedefleniyor.

Evde salça yapmak isteyenlere müjde! Hassel ev tipi pratik salça makinesi satışa çıktı!

Marketten salça almayıp evde pratik bir şekilde salça yapmak isteyenler için Hassel’den güzel bir haber geldi. Hassel, ev tipi pratik salça makinesini satışa sundu.

Vestel ST4601 A 46500 BTU salon tipi klima peşin fiyatına 9 taksitle satışa çıktı!

Vestel’den eylül ayının ilk günlerinde klima almak isteyenler için güzel bir haber geldi. ST4601 A 46500 BTU salon tipi klimayı görücüye çıkaran Vestel, bu ürünü peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa sunduğunu duyurdu.

Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima ne kadar, kaç TL oldu? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi

Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima fiyatı araştırılmaya devam ediyor. Peki Beko 325 A++ İnverter Duvar Tipi Klima ne kadar, kaç TL oldu? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel ekonomik görünüme yönelik yükselen endişeleri gerekçe göstererek 2023 yılına ilişkin Brent tipi petrol fiyatı tahminini yaklaşık 7 dolar aşağı çekti.

Toshiba duvar tipi klima fiyatları ne kadar? İşte 29 Ağustos 2022 fiyat listesi

Sıcak yaz aylarının gelmesi ile birlikte evi, ofisi veya dükkanı için klimayı almak isteyenler klima fiyatlarını araştırıyor. Toshiba duvar tipi klimalar yeni nesil özellikleri ve üstün teknolojisi ile dikaktleri üzerine çekiyor. İşte fiyat listesi 29 Ağustos 2022...

Avrupa Konutları Esentepe satışa çıktı! Artaş İnşaat'tan Kartal'a 865 konutluk yeni proje!

Anadolu Yakası’ndaki 2. projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ adıyla hayata geçiren Artaş İnşaat merakla beklenen projeyi satışa çıkardı. Avrupa Konutları Esentepe projesinde 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar konut tipi bulunuyor.  

Avrupa Konutları Esentepe ön satışta! Artaş İnşaat'tan Kartal'a 865 konutluk yeni proje!

Anadolu Yakası’ndaki 2. projesini ‘Avrupa Konutları Esentepe’ adıyla inşa eden, Artaş İnşaat projede ön satış dönemini de başlattı.  Projede 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar konut tipi bulunuyor. 

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

İstanbul'a 32 butik sağlık merkezi yapılacak!

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "2018 yılında 20 yeni butik tipi aile sağlık merkezini hizmete açtık. Bu yıl içinde ise bu sayının 32’ye çıkartılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta dev kampüsteki ilk cezaevi açıldı!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde toplam 298 bin metrekarelik bir alana inşa edilen cezaevi kampüsünde bulunan Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi açıldı. Binanın içerisinde 2 cezaevi daha yer alıyor.

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

şanzelize tipi ağaç nedir Haberi

şanzelize tipi ağaç nedir

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği dev rekreasyon alanları ve parklar ile yemyeşil bir güzelliğe ulaşan Başkent; yeni açılan bulvar ve caddelerde başarılı peyzaj çalışmalarıyla da ayrı bir güzellik kazanıyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan dev bulvarlar trafiği rahatlatırken, yan bantlara dikilen boylu ağaçlar ile refüjlere dikilen ve Şanzelize tipi olarak adlandırılan küp formatlı ıhlamur ağaçları, kente estetik bir güzellik katıyor. Yol boyunca hissedilen ıhlamur kokuları da ayrı bir sürüş keyfi veriyor.


Bulvarlara 2 bin Şanzelize tipi ağaç


Samsun Yolu, Konya Yolu, Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı ve İrfan Baştuğ Caddesi başta olmak üzere Başkent sanzelize-ihlamur-7.jpgbulvarlarını 2000 adet şanzelize tipi olarak adlandırılan küp formatlı ıhlamur ağacı süslüyor.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bizzat...