16 / 05 / 2024

sapanca araplar

sapanca araplar

Hızlı tren ile birlikte İstanbul’un banliyösü durumuna gelecek olmasının etkisiyle konut edinmenin popüler hale geldiği Sapanca ilçesi, doğal güzelliğinden dolayı Arap zenginleri tarafından da keşfedildi!

Sapanca’da ‘Küçük Arabistan’ kuruldu!

Sakarya’nın Sapanca ilçesi, özellikle Suudi Arabistan ve Katar'dan gelenlerin ilgisi ile konut fiyatlarında büyük artış yaşanmasına neden oldu. Değeri 1 milyon dolara kadar yükselen villalar Arapların meskeni oldu.

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi artıyor!

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Siyo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yörük Arapların Sapanca'ya yatırımlarının artacağı yönde yorumlarda bulundu

Araplar rotasını Sapanca Kırkpınar'a çevirdi!

Emlak İstasyonu Hülya Emlak Broker’ı Hülya Altın, "Araplar Sapanca'da 'Küçük Arabistan' kurdu.Sapanca Kırkpınar ilçesi ile Maşukiye, zengin Arapların akınına uğruyor. " dedi.

Sakarya zengin Arapların akınına uğruyor!

Sakarya'nın Sapanca, Akyazı ve Maşukiye ilçeleri, zengin Arapların akınına uğruyor. 123 bin metrekarelik taşınmaz alan Araplar, Sapanca, Akyazı ve Maşukiye üçgeninde adeta küçük bir Arabistan kurdu.

Sapanca Ormanları'na villa doldu!

Sapanca'ya son birkaç yılda Araplar akın ediyor. İlçeye bağlı göl manzaralı orman ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılarda satın alınarak, fiyatların 650- 700 bin dolara kadar villaların inşa edildiği Villaköy'lere dönüşüyor.

Araplar Sapanca'da ev ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katar'lı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı.

Sapanca, Arap yatırımcıların yeni gözdesi!

Gölü ve yemyeşil örtüsüyle göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.

Arap yatırımcıların yeni gözdesi Sapanca!

Göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, peş peşe 5 yıldızlı oteller inşa edilen, hafta sonları özellikle İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.

Araplar'ın yeni gözdesi Sapanca!

İstanbulluların hafta sonu tatil mekanı olan Sapanca, artık Arapların gözde mekanı. 3-4 yıldır ilçeye akın eden Arap turistler, son aylarda orman içine yapılan villaları 650 bin dolardan satın alıyor.

Arap turistler tercihi son yıllarda Sapanca ve Maşukiye oldu!

Sapanca ve Maşukiye son dönemde giderek artan Arap turistlerin istilasına uğradı. Son yıllarda bölgeyi turlarla tanıyan Arap turistler, artık Sapanca ve de Maşukiye'ye yerleşmeye başladı.

Kocaeli Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu!

Kocaeli, Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirdi.

Sapanca Gölü’nden su alımı durduruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, son yağışlarla birlikte Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su bulunması nedeniyle Sapanca Gölü’nden su alımını durdurdu. Kartepe, Başiskele, Körfez ve Gebze bölgelerinde açtığı 86 adet derin kuyuyu devreye a

Sapanca Özkum Tesisleri 2.2 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık!

Sapanca Belediyesi, Rüstempaşa Mahallesi'nde yer alan 6 bin 225 metrekarelik Özkum Tesisi'nin 10 yıllığına 2 milyon 280 bin TL bedelle kiralama işini ihaleye çıkardı. Tesisin ihalesi 15 Ekim 2014 tarihinde saat 16:00'da yapılacak...

sapanca araplar Haberi

sapanca araplar

Sapanca İlçesindeki emlakçılar Arap ülkelerine uydudan konum bilgisi ve imar durumunu gönderip arsa satıyor. Müteahhitler ise büyük ev isteyen yabancılar için buna uygun konut projesi geliştiriyor.


Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da gösterimde olan Türk dizileri, Türkiye’de olduklarından daha popüler. Ortalama bir Türk izleyicisinin adını dahi bilmediği diziler bu ülkelerde reyting rekorları kırıyor. Türkiye’nin gelişen ekonomisinin oluşturduğu cazibe alanına bir de diziler yoluyla tanıtım yapma fırsatı eklenince Türkiye’den arsa ve emlak almak Arapların talep ettiği yatırıma dönüştü. İstanbul senelerdir Körfez ülkelerinin radarında. Şimdi İstanbul’a yakın yerlerde de talep patlaması oluşmuş durumda. Bundan en çok etkilenen yerlerden biri de Sapanca. İstanbul’a 100 kilometre yakındaki Sakarya’nın göl manzaralı ilçesi, Arap sermayesinin gözdesi haline geldi. Göl manzarasına sahip henüz imara açık olmayan yerler dahi Araplar...