16 / 05 / 2024

sapanca emlak talebi

sapanca emlak talebi

Hızlı tren ile birlikte İstanbul’un banliyösü durumuna gelecek olmasının etkisiyle konut edinmenin popüler hale geldiği Sapanca ilçesi, doğal güzelliğinden dolayı Arap zenginleri tarafından da keşfedildi!

Emlakçılardan kirada ‘Yüzde 25’ sona ersin talebi!

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada 2022 yılında hayata geçen, 2023'te de 1 yıl uzatılan konutlarda yüzde 25 kira artış oranı uygulamasının, bu yıl uzatılmadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre, EYT'lilerin arsa talebi de Trakya'da fiyatları artırdı...

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

E-ticaret Yasası’nın emlak sektöründe rekabeti olumsuz etkilediği gündeme geldi. Sektör temsilcileri, kanunla sisteme yeni sermayenin girişinin yasaklanmasının sektörün büyüme potansiyelini kötü etkilediğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Kur artışı gayrimenkule olan talebi artıracak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, başlatılan faiz indirimi ve sonrasında yaşanan döviz kuru artışlarının, gayrimenkule olan talebi artıracağını belirtti.

Sapanca'da 10.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Sakarya Milli Emlak, Sakarya ili, Sapanca ilçesinde yer alan 5 gayrimenkulü 10 milyon 864 bin 952 TL'ye satıyor...

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Pandemi emlak piyasasına yaradı!

Pandeminin yol açtığı kriz emlak piyasasına yaradı. Eve kapanma dönemi, şehir dışı olsun olmasın bahçeli ve geniş evlere talebi artırdı. OECD verilerine göre, 37 zengin ülkede emlak fiyatları bir yıl içinde ortalama yüzde 7 arttı...

Emlakçılardan destek talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, "Devletimizin de emlakçı esnafın yanında durarak gereken ekonomik desteği vermesini istiyor ve talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Emlakçı ücreti hangi durumlarda ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire almak için, emlakçı ile bir daireyi gezdim. Birkaç daire gezdikten sonra yakınım, daire önerdi, beğendim, aldım. Evleri gezdiren emlakçı, dairenin kendi alanı içinde bulunduğu iddiası ile ücret talep ediyor. Ücret talebi hukuki mi?' sorusunu cevapladı.

Özel hastanelerden emlak vergisi talebi!

Özel hastaneler, kamulaştırma yerine teşvik talep ediyor. Sektör temsilcileri, devletin direkt aldığı emlak, elektrik, tıbbi atık vergisi gibi giderler alınmazsa bile önemli bir teşvik sağlanmış olacağını belirtti.

Emlakçılardan 'Emlak Kanunu' talebi!

Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının mesleklerinde yaşadıkları sorunların çözümü için çalışmalara start verildiğini açıkladı. 

Emlak danışmanlarından hukuki altyapı talebi!

Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası yönetim kurulu üyesi Hakan Akçam, emlak danışmanlarının kanun talep ettiklerini açıkladı.

sapanca emlak talebi Haberi

sapanca emlak talebi

Sapanca İlçesindeki emlakçılar Arap ülkelerine uydudan konum bilgisi ve imar durumunu gönderip arsa satıyor. Müteahhitler ise büyük ev isteyen yabancılar için buna uygun konut projesi geliştiriyor.


Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da gösterimde olan Türk dizileri, Türkiye’de olduklarından daha popüler. Ortalama bir Türk izleyicisinin adını dahi bilmediği diziler bu ülkelerde reyting rekorları kırıyor. Türkiye’nin gelişen ekonomisinin oluşturduğu cazibe alanına bir de diziler yoluyla tanıtım yapma fırsatı eklenince Türkiye’den arsa ve emlak almak Arapların talep ettiği yatırıma dönüştü. İstanbul senelerdir Körfez ülkelerinin radarında. Şimdi İstanbul’a yakın yerlerde de talep patlaması oluşmuş durumda. Bundan en çok etkilenen yerlerden biri de Sapanca. İstanbul’a 100 kilometre yakındaki Sakarya’nın göl manzaralı ilçesi, Arap sermayesinin gözdesi haline geldi. Göl manzarasına sahip henüz imara açık olmayan yerler dahi Araplar...