04 / 05 / 2024

sapanca gölü sazlık yangını

sapanca gölü sazlık yangını

Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi...

Yeni SsangYong XLV ile güçlü performans ve geniş iç mekan bir arada!

SsangYong'un iddialı kompakt SUV modeli XLV, güçlü performansı, şık tasarımı ve ferah iç mekanıyla dikkat çekiyor. İşte detaylar!

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Demir ve Mehmet Küçükosman ortaklığında kuruldu.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Ferhat Güçlü inşaat sektöründen ayrıldı, nektarin bahçesi kurdu!

Girişimci Ferhat Güçlü üç yıl önce inşaat sektöründen ayrıldı. Güçlü artık İspanya’dan getirip diktiği nektarin ağaçlarıyla ilgileniyor.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Göl Plus Küçükçekmece'de metrekaresi 6 bin TL'ye!

3 blok şeklinde yükselen Göl Plus Küçükçekmece projesi 194 daire ve ticari üniteden meydana geliyor. Göl Plus Küçükçekmece'de metrekaresi 6 bin TL'ye satışa sunuluyor.

Göl Plus Küçükçekmece'de metrekare fiyatı 6 bin TL'den başlıyor!

Küçükçekmece Gölü manzaralı Göl Plus Evleri'nde metrekare birim fiyatı 6 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiyor...

Isparta Gül İki Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin ilk etap dükkanlarının büyük bölümü satıldı. Kooperatifin elinde sadece 20 dükkan kaldı. Kısa zaman içinde onlarında satılarak ilk etap inşaatına 2017 yılı içinde başlanması hedefleniyor.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

sapanca gölü sazlık yangını Haberi

sapanca gölü sazlık yangını


Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.


Gölün Arifiye kıyısında bulunan sazlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan alevlere Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.


Yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.


Alevlerin gölün doğu kısmındaki sazlıklarda sürdüğünü anlatan Büyük, "Etrafa sirayet etmesini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca doğal koruma altındaki sazlıkların çok açıdan önemi var. Bu, bir kayıp ama kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu saatten sonra hava araçlarının gelişi de sıkıntılı ama mevcut imkanlarla söndürme çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmaları yapılıyor, takviye ekipler sürekli geliyor. Kısa sürede kontrol...