01 / 06 / 2024

sapanca hattından su alımı

sapanca hattından su alımı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı, Sapanca gölü, Namazgah barajı ile Kocâeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. İSU Genel Müdürlüğü, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon TL yatırım yaptı.

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Uzman isimden deprem uyarısı geldi: İznik, Gölbaşı, Sapanca göllerinin su seviyelerindeki ani artışlara dikkat!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, tektonik göllerdeki su seviyelerinde yaşanan yükselişlerin "depremin habercisi" olabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar...

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

Son zamların arından su faturaları bütçeyi zorlayabiliyor. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, giderleri azaltmanın yolları araştırılıyor.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

Sancaktepe Fatih Mahallesi 1/5000 imar planı değişikliği askıda!

Sancaktepe ilçesi, Fatih mahallesi ENH Hattından Etkilenen Muhtelif Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıktı.

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

sapanca hattından su alımı Haberi

sapanca hattından su alımı

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı, Sapanca gölü, Namazgah barajı ile Kocâeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. Kuraklığa karşı bir dizi önlem alan İSU Genel Müdürlüğü, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon TL yatırım yaparak yer altı suyu temini için 86 adet yeni derin kuyu açtı; yüzlerce kilometre uzunluğunda içmesuyu dağıtım hattı ile dere ve kaynak sularını arıtmak için de 4 adet içmesuyu arıtma tesisi inşa etti. İSU, şimdide kuraklığa karşı aldığı önlemler kapsamında membaa ve kaynak suları ile yer altı sularını koordineli şekilde devreye alarak, Sapanca gölünden su alımını 3 pompadan 2 pompaya indirdi. Böylelikle her gün 163 bin metreküp olarak Sapanca gölünden alınan ham su bugün itibariyle 120 bin metreküpe düşürüldü. Yuvacık barajında 25...