01 / 05 / 2024

Sapanca üniversite

Sapanca üniversite

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Meslek Yüksek Okulu’nu Yenikent bölgesine taşıyacak olan projede devam eden çalışmaları inceledi.

Sapanca hattından su alımı 2 pompaya indirildi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı, Sapanca gölü, Namazgah barajı ile Kocâeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. İSU Genel Müdürlüğü, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon TL yatırım yaptı.

Sapanca Gölü'nden Kocaeli'ne çekilen su azaltıldı!

Yağışların yetersizliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma sonucu Sapanca Gölü nden takviye su alan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, kaynak ve yeraltı sularını devreye sokarak Sapanca Gölü'nden çektiği su miktarını azalttı.

Sapanca Gölü'nden su alımı 2 pompaya indirildi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kuraklığa karşı aldığı önlemlerde membaa ve kaynak suları ile yer altı sularını koordineli olarak devreye alarak Sapanca gölünden su alımını 3 pompadan 2 pompaya indirdi.

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı!

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölden çekilen su miktarı, açılan kuyular sayesinde günlük 163 bin metreküpten 120 bin metreküpe düşürüldü.

Sapanca'da sadece Araplar için müstakil villalar yapılıyor!

Son yıllarda zengin Araplar'ın gözdesi haline gelen Sapanca'da, Kartepe ormanları içinde sadece Araplar'ın yaşayacağı site içinde müstakil villalar yapılıyor. Bölgede şu ana kadar Araplar için Sapanca Gölü manzaralı yaklaşık 200 müstakil...

Sapanca Gölü'nün su seviyesi işletme kodunun altına düştü!

Son iki yılda kuraklığın etkisiyle gölü besleyen kaynakların önemli bölümünün kuruması sonucu su düzeyi giderek düşen Sapanca Gölü'nde tehlike her gün biraz daha büyüyor. Sapanca Gölü'nde su kodu 2.90 olan işletme kodunun altına düştü.

Sapanca Gölü'nden kontrolsüz su çekimi su seviyesini düşürdü!

Son iki yılda kuraklığın etkisiyle gölü besleyen kaynakların önemli bölümünün kuruması sonucu su düzeyi giderek düşen Sapanca Gölü’ nde tehlike her gün biraz daha büyüyor...

Toki Ankara'ya dev bir üniversite kampüsü kuruyor!

Toki, 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savası'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor.

Medipol'den Kavacık'a dev kampüs ve 434 yataklı üniversite hastanesi geliyor!

İstanbul Medipol Üniversitesi, Kavacık'ta 20 bin öğrenci kapasiteli kampüs ve 434 yataklı üniversite hastanesi projelerine başlıyor. Projeler tamamlandığında İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık kavşağının dört bir yanını çevrelemiş olacak...

Ankara-İstanbul YHT hattının Sapanca bölümünde son rötuşlar yapılıyor!

Ankara ve İstanbul arasında demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek yüksek hızlı tren (YHT) hattının Sapanca bölümündeki çalışmalarda sona gelindi.Ankara-İstanbul YHT hattının Sapanca bölümünde son rötuşlar yapılıyor.

Sapanca Gölü'nde son 10 yılın en düşük su seviyesi ölçüldü!

Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkan Yardımcısı Alper Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, göldeki sorunun sadece su kaybı olmadığını belirterek, atıklar nedeniyle ortaya çıkan manzaranın üzüntü verici olduğunu söyledi...

Sapanca Gölü'ndeki su çekilince Marmara depreminin izleri gün yüzüne çıktı!

Kuraklığın yanı sıra aşırı su alınması nedeniyle su seviyesi tehlike sınırına düşen Sapanca Gölü'nde, çekilme nedeniyle 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin enkazları da ortaya çıkmaya başladı.

Sapanca Gölü’nde su seviyesi düştü deprem enkazı gün yüzüne çıktı!

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyu kaynağı da olan, ancak kuraklığın yanı sıra aşırı su alınması nedeniyle su seviyesi tehlike sınırına düşen Sapanca Gölü’nde, çekilme nedeniyle 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin enkazları da görülmeye başlandı...

Sapanca üniversite Haberi

Sapanca üniversite


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Meslek Yüksek Okulu’nu Yenikent bölgesine taşıyacak olan projede devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Toçoğlu’na Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Arkan ve Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar da eşlik etti.


11 Bin Metrekarelik Okul

Hatırlanacağı üzere 1999 depreminden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen Camili bölgesindeki iki adet kalıcı iş yeri için proje geliştirilmiş, bu kapsamda MYO’nun bazı bölümlerinin bu bölgeye taşınması planlanmıştı. Proje aşamasının ilk gününden itibaren bu yeni yatırımda Büyükşehir-SAÜ işbirliği dikkat çekmiş, ortak akılla yeni eğitim projesine son şekli verilmişti. 11 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek bu yatırım...