16 / 05 / 2024

sar gelirli konutları neden yapılmıyor

sar gelirli konutları neden yapılmıyor

İstanbul'da dar ve orta gelirli için ev yapılamazken, lüks konutta stok birikiyor. İnşaat sektörü temsilcilerine göre sorunun çözümü için kamu desteği şart.

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Avrupa Konutları Saklıvadi satışta! Sarıyer'e 227 yeni konut geliyor! 

Avrupa Konutları Saklıvadi projesi satışa sunuldu. 285 milyon 28 bin 197 liraya mal olacak Avrupa Konutları Saklıvadi'yle Sarıyer'e 227 yeni konut geliyor...

TOKİ Kars Sarıkamış 206 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin 81 şehrinde yeni konutlar hayata geçiren TOKİ, Kars Sarıkamış projesi için düğmeye bastı. TOKİ, Kars Sarıkamış Yeni Mahallesi'nde 206 yeni konut inşa edecek. 

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

TOKİ Kars Sarıkamış 1. Etap kuraları yarın çekiliyor! 

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Sarıkamış 1. Etap projesindeki konutların kuraları yarın çekilecek.

Adana Sarıçam’da yeni konutların yüzde 70’i satıldı!

Faizlerin 0,64’e düşürülmesiyle Adana’da da konut satışları artmaya başladı. Merkez ilçe Sarıçam’da bulunan yeni konutların yüzde 70’e yakınının satıldığı açıklandı.

TOKİ Adana Sarıçam Akkuyu 2020 kura çekilişi bugün!

Dar ve orta gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Akkuyu projesindeki konutların kura çekimi bugün yapılıyor...

TOKİ Adana Sarıçam Buruk 2020 kura çekilişi yarın!

Dar ve orta gelirli aileler için konut üretmeye devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Buruk projesinde yer alan konutların kuraları yarın çekilecek.

TOKİ Adana Sarıçam Akkuyu kuraları yarın çekiliyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Akkuyu projesindeki konutların kuraları yarın çekilecek.

Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Konutları 2019'da teslim edilecek!

Mahalle Buluşmaları kapsamında Sarıgöl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Konutları'nın 2019'da teslim edileceğini söyledi.

TOKİ Sarıkamış Tepe Mahallesi'nde inşaat devam ediyor!

Sarıkamış’ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

TOKİ Kars Sarıkamış Konutları'nın kuraları çekildi!

TOKİ'nin Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde hayata geçirdiği projedeki 233 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

TOKİ Kayseri Sarız Konutları'nda son durum!

TOKİ tarafından Kayseri Sarız'da 110 adet konut inşa ediyor. 2+1 ve 3+1 daire tiplerinin yer aldığı projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

sar gelirli konutları neden yapılmıyor Haberi

sar gelirli konutları neden yapılmıyor

Arsa maliyetlerinin ev fiyatlarını arttırdığını belirten sektör temsilcileri, "Metrekaresi 5 bin liradan ucuz ev üretemiyoruz. Asıl talep dar gelirlide. Top devlette, arsa sorunu için çözüm bekliyoruz" dedi. 


HURRIYET'in gündeme getirdiği dar ve orta gelirinin ev sorunu çözüm bekliyor, istanbul'da arsa maliyeti metrekaresi 4-5 bin liradan ucuz ev yaprlanradrğı ve yapüamayacağı belirtiliyor. Bu da 100 metrekare bir ev için en düşük fiyatın 500 bin lira olması anlamına geliyor. İnşaat sektörü temsilcilerine göre sorunu özel sektörün tek başına çözme imkanı yok. Kamunun arsa üretimini hızlandırması gerektiğini belirten sektör temsilcileri, radikal çözüm önerileri olmadıkça sorunun süreceğini belirtiyor. 


İHALE SİSTEMİ SORUNLU




İnşaat sektörünün zorunlu olarak aynı kesime üretim yaptığını belitten Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Geçici çözümlerle, pansumanla bu sorun...