05 / 05 / 2024

Saraçhane Çarşısı yenileme

Saraçhane Çarşısı yenileme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı'nda son durum!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı’nda çalışmalar başladı!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Çarşısı’nda düzenleme çalışmalarına start verdi.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon devam ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Sancaktepe Osmanlı Çarşısı AVM'deki düğün salonu icradan satılıyor!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Sancaktepe Osmanlı Çarşısı AVM'de bulunan düğün salonunu satışa çıkardı. Söz konusu düğün salonunun toplam satış bedeli 4 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yeniden inşa edilecek!

Avrasya Tüp Geçidi projesinin bağlantı yolları üzerinde bulunduğu için geçtiğimiz yıl yıkılan ve Kumkapı olarak bilinen “Yenikapı Balıkçılar Çarşısı" yeniden inşa edilecek.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'nda 10 yıllığına kiralık 62 dükkan!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yeraltı Çarşısı içerisindeki 62 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. Dükkanların 10 yıllık kira bedeli 9 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Tarsus Siptilli Çarşısı'nın çehresi değiştiriliyor!

Tarsus Belediyesi bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı tarihi Siptilli Çarşısı'nın çehresini değiştiriyor.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

Tarsus Belediyesi Vakıflar Çarşısı'nı kiraladı!

Tarsus'ta Reşadiye mahallesinde mülkiyeti Adana Vakıflar Bölge müdürlüğüne ait olan Üçgen Çarşı olarak bilinen "Vakıflar Çarşısı" 18 adet asma katlı dükkan Tarsus Belediyesi tarafından kiralandı.

Saraçhane Çarşısı yenileme Haberi

Saraçhane Çarşısı yenileme

Kültürel mirasa sahip çıkma adına tarihi mekanlarda restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Saraçhane Camii ve çevresindeki dükkanlarda aslına uygun olarak zemin kotu düzenleme çalışmasına başlandı. Şu anda yürütülmekte olan çalışma içerisinde mevcut zemin kotu yaklaşık 40 cm düşürülerek camii ve camii altındaki tarihi dükkanların meydana çıkartılması sağlanırken, tekrar doğal taş zemin kaplaması yapılmak suretiyle tarihi dokuya uygun bir hale getirilmektedir. Bu çalışmaların tamamlanması ile daha önce restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Saraçhane Çarşısı da tarihi kimliğine kavuşması...