07 / 07 / 2024

sarıcam mania planına uymayan bina ne oldu?

sarıcam mania planına uymayan bina ne oldu?

Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’nde kaba inşaatı tamamlanan 10 katlı apartmanın, İncirlik Üssü’ndeki uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ortaya çıktı. Mania Kontrol Heyeti, binanın Mania Planı’na aykırı olarak inşa edildiğini saptadı..

1940'te Prost planına göre Harbiye-Osmanbey arasındaki binalar geri çekilecek!

1940 yılında prost planına göre Harbiye-Osmanbey arasındaki tramvay caddesi, Osmanbey ile Şişli arasındaki genişlik derecesine getirilecekmiş. Bunun için bu cadde üzerindeki binaların geri çekilmesine karar verilmiş.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Çatalca Akalan ve Kalfaköy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Akalan ve Kalfaköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli itirazları askıya çıkarıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Çekmeköy Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz plan askıda!

Çekmeköy ilçesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı...

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

Filistin yönetiminden İsrail’in Yahudi yerleşim planına kınama!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında yer alan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına onay vermedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

sarıcam mania planına uymayan bina ne oldu? Haberi

sarıcam mania planına uymayan bina ne oldu?

Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’nde kaba inşaatı tamamlanan 10 katlı apartmanın, İncirlik Üssü’ndeki uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ortaya çıktı. İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı Mania Kontrol Heyeti, havaalanının kuzeydoğusunda Hollanda’ya ait patriot füze savunma sistemlerinin konuşlandığı bölgeye yakın olan Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde 10 katlı inşaatın uçakların yaklaşma- tırmanma hattına ilişkin Mania Planı’na aykırı olarak inşa edildiğini saptadı. Adana sivil havaalanı bölgesinde de 138 yüksek katlı bina, aynı nedenle durdurulmuş, mühürlenmişti.


İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nca 2001’de hazırlanan Mania Planı’nda maksimum bina yüksekliği deniz seviyesinden 118 metre olarak belirlendi. 2013’te ise Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sarıçam İlçe Belediyesi, bu bölgede 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırladı. İmar planlarına göre merkezi iş alanlarında 2.40 yoğunluk verilirken, bina yüksekliği serbest bırakıldı. Ancak,...