09 / 05 / 2024

sarıkamış Şehitler Anıtı

sarıkamış Şehitler Anıtı

TOKİ, Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerimizin anısına 99 metrelik Şehitler Anıtı ile tören alanı inşa edecek. Proje için ihale 7 Nisan’da yapılacak. Şehitler Anıtı, Kazım Paşa Tepesi mevkiinde inşa edilecek...

Sarıkamış'a Şehitler Anıtı inşa ediliyor!

TOKİ Sarıkamış'ı Ruslardan geri almak için düzenlenen harekâtta şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına, harekatın 100. yıl dönümünde Sarıkamış Kazım Paşa Tepesi'ne Şehitler Anıtı inşa edecek...

TOKİ Kars Sarıkamış 206 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin 81 şehrinde yeni konutlar hayata geçiren TOKİ, Kars Sarıkamış projesi için düğmeye bastı. TOKİ, Kars Sarıkamış Yeni Mahallesi'nde 206 yeni konut inşa edecek. 

Sarıkamış TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Sarıkamış TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 188 adet 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut bulunuyor.

TOKİ Kars Sarıkamış kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Kars Sarıkamış kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Başvuru döneminin 4 Şubat itibariyle başlayacağı projede 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

"Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtıldı!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtım toplantısı Kars'ta yapıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğündeki toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bazı protokol üyeleri ile yetkililer katıld

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi anıtının temeli atıldı!

TBMM Başkanı Kahraman, 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine katıldı...

Ankara 15 Temmuz Şehitler Anıtı pazar günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda incelemelerde bulundu.

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

15 Temmuz Şehitleri için anıt inşa edilecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında inşa edilen şehitler abidesinin detaylarını, anıtın mimarı Hilmi Şenalp açıkladı.

Kars Sarıkamış'taki iki tesis 29 milyon TL'ye yenileniyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Sarıkamış'taki iki tesisin yenilendiğinin müjdesini verdi. Arslan, tesislerin 29 milyon lira yatırım bedeline sahip olduğunu belirtti.

TOKİ Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ihalesi bugün!

Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İkmal İşi ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek.

sarıkamış Şehitler Anıtı Haberi

sarıkamış Şehitler Anıtı


TOKİ, Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerimizin anısına 99 metrelik Şehitler Anıtı ile tören alanı inşa edecek. Proje için ihale 7 Nisan’da yapılacak.


Kars’ın Sarıkamış ilçesi Kazım Paşa Tepesi mevkiinde inşa edilecek Şehitler Anıtı, Selçuklu-Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlandı. 99 metre yüksekliğindeki anıtın cephelerinde çeşitli görsel mimari ögelerle Türk mimari kültürünün önemli bir dönemi yansıtılacak. Anıtın ön cephesinde ise Selçuklu ve Osmanlı motif ve desenlerinden oluşan bir giriş yer alacak. Yan cephelerde İstiklal Marşımız ve Sarıkamış Destanı’nı anlatan kahramanlıkların izleri yer alacak.  Giriş bölümünün üzerinde bronz kabartmalar ile Sarıkamış şehitlerinin temsili bir panoraması ve Türk Bayrağımız doğal taşlarla işlenecek. Daha üst bölümler beyaz burgulu mermer kabartma ve beyaz mermer sütundan oluşacak. En üst bölümde ise 43 metrelik bayrak direğinde 96 metrekare büyüklüğünde Türk...