03 / 05 / 2024

Sarıyer Gümüşdere arsa

Sarıyer Gümüşdere arsa

İSTANBUL'un önemli sebze kaynağı Sarıyer Gümüşdere'nin 600 dönümlük tek parça tarım arazisi özelleştirme kapsamında satılığa çıkarıldı. Arazi, Mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alınmıştı.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Sarıyer'de arsa satılıyor! 2 milyon 200 bin TL'ye! 

İSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, İstinye Mahallesi'nde yer alan arsa satılıyor. İşte fiyatı...

Best Gürel Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer Şubesi açıldı!

Best Gürel Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer Şubesi Sarıyer'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hayati Gürel tarafından açıldı.

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya vefat etti!

Kovdi-19 sebebiyle bir süredir tedavi gören Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya, hayatını kaybetti.

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından delik deşik oldu. Yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.

Sarıyer'deki riskli binanın sakinlerine kira yardımı müjdesi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de çökme tehlikesi bulunan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu, "Rapor birkaç güne kadar çıkacaktır. Kira yardımı ve bunun gibi birtakım hususları başlatacaklar ama sürecin netleşmesi de lazım." dedi.

Sarıyer Belediyesi borç batağında mı?

Sarıyer Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü'nün meclise sunduğu 31 Ekim 2018 tarihli belgeye göre Sarıyer Belediyesi'nin borcu tam 520 milyon 927 bin TL.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Sarıyer'in mülkiyet sorunu imar barışı ile çözülecek!

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Bayraktar, “İmar Barışı Yasası ile tüm yıkım kararları ve cezalar iptal edildi. Korku siyasetini bitirdik. İmar barışı birinci adımdı, ikinci adım tapuların verilmesi olacak. Sarıyerli, Sarıyer’de refah içinde yaşayacak” diye konuştu...

Sarıyer'in mülkiyet sorunu çözülecek!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar yaptığı açıklamada,“İmar Barışı adımıyla mülkiyet sorunu bitecek. Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak. Sarıyer ticaret ve turizm şehri olacak” dedi. 

Sarıyer'in en büyük sorunu imar!

Hem Boğaz’a hem de Karadeniz’e komşu İstanbul'un en değerli ilçelerinden Sarıyer'de mülkiyet sorunu yaşanıyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Sarıyer Gümüşdere arsa Haberi

Sarıyer Gümüşdere arsa

Tarlasera dergisinin Ağustos sayısında yer alan habere göre 92 dönümü sera olan araziye 2 yıldan beri artıma tesisi yapılmak isteniyor. Tarım arazisinde domates, kabak, salatalık, marul, karalahana, pazı karnabahar, havuç, yeşillik gibi sebzelerden mısır, pancara, elma, böğürtlen ve hatta süs bitkilerine kadar çok farklı ürün yetişiyor. Tarlalar Sarıyer, Arnavutköy, Beşiktaş gibi ilçelerin pazarlarını besliyor. Köyde kendi imkanlarıyla oluşturdukları tarla ve seralarda üretim yapan 650 üretici ve ailesi hem açık hem de örtü altı üretim yapıyor. Ancak 2011 yılında Gümüşdere arazisinin 79 dönümü "ileri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" kurma amacıyla İSKİ'ye tahsis edildi. Hem tarım arazilerinin bir kısmını hem de toprağı ve havayı tehdit eden bu projeye Toprak Koruma Kurulu da oybirliğiyle destek verdi. 

Yürürlükte sera alanı olarak görülen bu...