02 / 05 / 2024

sarıyer Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı

sarıyer Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı

Sarıyerli mahalle kooperatifi ve dernek yöneticilerinin katıldığı, kentsel dönüşüm ve imar yasası konularının masaya yatırıldığı Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

Folkart, kentsel dönüşümde aktör olacak!

İzmir'e kazandırdığı prestijli projelerle öne çıkan Folkart Yapı, kentsel dönüşümde de yer alırken, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Kentsel dönüşümde Türkiye ölçeğinde önemli bir aktör olacağız" dedi.

Kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Kimi malikler, birden fazla arsayı birleştirerek yeniden inşa etmek isteyebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hacizli evler!

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde hacizli evlerin durumu nedir? Hak sahipleri kentsel dönüşüme itiraz edebilir mi?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında; riskli alanlarda yer alan veya riskli alanlarda yer almayan ancak riskli olan yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Sarıyer'de Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı gerçekleşti!

Sarıyerli mahalle kooperatifi ve dernek yöneticilerinin katıldığı, kentsel dönüşüm ve imar yasası konularının masaya yatırıldığı Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı kanun gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak uygulanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapıların yıkımı ve yeniden inşası için çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte yıkılan yapıların sahiplerine devlet finansal destek sağlıyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet yardımı nelerdir?

Kentsel dönüşümde güçlendirme nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli binalarda yer alan riskli binaların yıkılarak veya güçlendirilerek yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde güçlendirme nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm güçlendirme..

sarıyer Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı Haberi

sarıyer Kentsel Dönüşümde Birlik Toplantısı



Sarıyerli mahalle kooperatifi ve dernek yöneticilerinin katıldığı, kentsel dönüşüm ve imar yasası konularının masaya yatırıldığı toplantı, Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın da katıldığı toplantıda, 1984 yılı 2981 sayılı imar affı yasasına karşı 16.05.2012 yılında çıkarılan 6306 sayılı (Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi) kanuna karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edileceği vurgusu yapıldı. 

Başkan Genç: Dernek ve Kooperatiflerimiz, toplumsal gücümüzdür.

Göreve geldiği ilk günden itibaren halkın onaylamadığı hiçbir projenin altına imza atmayacağını ifade eden Başkan Genç, Sarıyerlinin öncelikli sorunlarından biri olan barınma konusunda birlik beraberlik içinde olmaya devam edeceklerini bildirdi. Dernek ve Kooperatiflerin toplumsal güç adına ne denli önemli olduğunu Derbent’te gördüklerini belirten Genç, her türlü baskı ve...