04 / 05 / 2024

sarıyerdeki Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı

sarıyerdeki Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Sarıyer Rumelifeneri'nde askeri arazi satışa çıkarıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarıldığını duyurdu.

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı'nın bir kısmı sit alanı oldu!

Sarıyer'in Rumelifeneri Mahallesi'nde yer alan Marmaracık Tabiat Parkı'nın bir kısmı sit alanı olarak ilan edildi..

Sarıyer Rumelifeneri planı askıya çıktı!

Sarıyer İlçesi'ne bağlı Rumelifeneri Mahallesi'ndeki bazı alanlar için imar planı bugün askıya çıktı..

Ankara Kalesi'nin onarımı meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankara Kalesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi, Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı.

Fatma Güldemet Sarı Erzurum'daki restorasyonu inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere yarın Erzurum’a gelecek. Sarı, Erzurum kalesi çevresinde devam eden tarihi konutların restorasyon çalışmasını yerinde inceleyecek.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Kuzey Marmara Otoyolu Rumelifeneri imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce askıya çıkarılan Sarıyer İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Rumelifeneri ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı yarın askıdan iniyor...

Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz ve Sarıyer bağlantı yolları imar planı askıda!

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri ve Sarıyer Rumelifeneri ve Etkilenme Bölgeleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı.

İstanbul Boğazı'na yapılan 3. köprünün bağlantı yolları iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin, "Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesi geçişlerine ilişkin imar planı değişikliğini iptal ettiği bildirildi.

3. köprü bağlantı yollarının imar planı iptal edildi!

İSTANBUL 3. Köprüsü’nün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı iptal edildi.

3. Köprü’nün bağlantı yollarına iptal!

İstanbul 3. Köprüsü’nün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı iptal edildi. İşte ayrıntılar...

3. köprünün bağlantı yollarına iptal kararı!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, "Kuzey Marmara Otoyolu Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesi geçişlerine ilişkin imar planı değişikliği"ni iptal etti.

sarıyerdeki Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı Haberi

sarıyerdeki Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı

Sarıyer’deki 17. yüzyıldan kalma Rumelifeneri Ceneviz Kalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 yıllığına kiranacak. Restorasyonlar Dairesi’nin restorasyon yapma kararı aldığı 46 dönümlük kalede, ihaleyi alacak kiracı; restoran, kafeterya, müze, kütüphane, sanat merkezleri ve sergi salonları yapabilecek. 17. yüzyıldan kalma tarihi kale, ihaleye çıkarılmadan önce restorasyona alınacak. Bakanlık bünyesindeki Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Dairesi Başkanlığı Cenevizler Kalesi’nin projelendirilmesine dair ön çalışmayı başlattıklarını duyurdu. Restorasyon Dairesi’nin başlattığı proje çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte kale hızlı bir şekilde bu yıl içinde restorasyona alınacak.

Restorasyon çalışmasının başlamasıyla birlikte aynı zamanda ihale süreci de başlatıldı. Tasarruf yetkisi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde bulunan kalenin 'irtifak hakkı tesisi' şeklinde yapılacak kiralama işinin süresi 20 yıl olarak belirtildi.


Hazineye ait kale tapu kayıtlarında 6 pafta...