02 / 05 / 2024

Sarnıç 2B Sorunu

Sarnıç 2B Sorunu

İzmir Gaziemir Sarnıç bölgesinde orman vasfını yitirmiş 268 hektar 2B arazisinin kullanıcılarına satılmasının önündeki engeller kaldırıldı. 10 bine yakın hak sahibinin dört gözle beklediği güzel haber Ak partili vekillerden geldi

Sarnıç'taki 2B sorunu yönetmelikle aşılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 2B yasası olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarına satılmasıyla ilgili Gaziemir Sarnıç'taki sorunu yönetmelik değişikliğiyle aşmayı planladıklarını duyurdu.

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Gaziemir Sarnıç’taki araziler için rayiç bedel tespiti gerçekleşti. Buna göre; arazilerin metrekare birim fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında olacak.

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

İzmir Sarnıç’taki 2B arazi sahiplerine müjde!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Gaziemir Sarnıç’ta yılardır süre gelen 2B arazi sahiplerinin sorununun çözüldüğünü açıkladı...

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...

İstanbul-İstanbul projesindeki 2B sorunu çözülüyor!

Yapı Kredi Koray GYO İstanbul-İstanbul projesi kapsamındaki 2B arsaların devralınmasına ilişkin tebligat hakkında açıklama yaptı.

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerinde yaşanan tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Göçerler'in 2B sorunu çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklamada “Göçerler Mahallesi’ne tarihinde bu kadar hizmet asla yapılmamıştır. Bu bir rekor olarak kayıtlara girecektir” dedi.

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Mersin'de yaşanan 2B sorunu TBMM'de!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

Üsküdar'da 2B sorunu olan evlerin tapuları dağıtıldı!

Üsküdar'da 2B sorunu olan taşınmazların tapuları hak sahiplerine dağıtıldı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, burada yaptığı konuşmada, 2B'li olan evlerin tamamının tapusunu vermek için ekip olarak yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi.

Ordu'nun 2B sorunu mecliste!

Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'da rayiç bedeli belirlenemeyen 2/B arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Torun, sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a sordu..

Şanlıurfa'nın 2B sorunu meclise taşındı!

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yusuf İşeri: Kepez’de 2B sorunu çözülecek!

Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini Akdeniz Manşet gazetesine yapan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, “Artık Kepez’e gelmek için birçok sebebiniz olacak” dedi.

Sarnıç 2B Sorunu Haberi

Sarnıç 2B Sorunu


AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ile Rifat Sait Gaziemir Sarnıç'ta krize neden olan 268 hektar 2B arazisi ile ilgili sorunun çözüldüğünü açıkladı. Sarnıçlılara seslenen Şengül, "Hazirana kadar tapularınıza kavuşacaksınız" dedi. 

Kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereği olarak orman vasfını kaybetmiş arazilerin kullananlarına satılması gündeme gelmiş ve Sarnıç'taki halk da kullandığı arazileri almak için harekete geçmişti. Ancak bu sırada ortaya çıkan İstanbullu işadamı İbrahim Cevahir zabıt kayıtlarını gösterip arazilerin aslında kendine ait olduğunu gerekçe göstererek Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne satış işleminin durdurulması için dava açmıştı. Sorun bugüne kadar büyüyerek devam etmişti. 

Yaşanan bu mağduriyeti gidermek için harekete geçen AK Partili İzmir Milletvekilleri çalışma başlatmıştı. Sarnıç'ta yaşayan ve sayıları 10 bini bulan vatandaşın merakla beklediği...