30 / 04 / 2024

şartlı hibe

şartlı hibe

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi? Rücu şartlı hibe olur mu?

5 bin kraliçe arıyı hibe desteği ile alıp tanesini 300 TL'den satabilirsiniz! İşte detaylar

Bir hibe desteğiyle hayata geçirdiği projesiyle büyük bir başarı elde eden Aydın Payar, Kırıkkale'de kraliçe arı üretimine odaklandı. Yılda 5 bin adet kraliçe arı üretimi gerçekleştiren Payar, bu sayede kendisine önemli bir gelir kaynağı yaratıyor. Üstelik, kaliteli üretimlerini 300 lira gibi bir fi

İŞKUR engelli girişimcilerin yanında! Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği!

Türkiye İş Kurumu, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteğinde bulunacak. İşte detaylar!

IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verilecek! 

81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi geldi. Program çerçevesinde yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verileceği de belirtildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika hibe desteği açıklaması! Çiftçilere peş peşe müjdeli haberler geldi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci destek açıklamaları ile çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan son dakika hibe desteği açıklaması geldi! Çiftçilere peş peşe müjdeli haberler geldi!

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

Kırsalda 478 projeye 1 milyar TL'yi aşkın hibe ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı son dakika açıklamasında kırsaldaki 478 yatırım projesine toplamda 1 milyar 43 milyon 511 bin TL'lik hibe ödemesi vereceklerini kaydetti.

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! 12 bin 676 projeye hibe desteği verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlanacak.

KOSGEB 50 bin TL hibe desteği veriyor! Tüm kadın girişimciler ve KOBİ'lere destek!

KOSGEB, hibe destekleriyle girişimcilere yeni bir fırsat sunuyor. 50 bin TL tutarında hibe kredisiyle iş kurmak isteyenler, artık daha hızlı şekilde finansman desteğinden yararlanabilecekler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan depremzede kadınlara 300 bin lira hibe desteği! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı depremzede kadınlar için harekete geçti. Üretici kadınlara 300 bin lira hibe desteği verilecek. 

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının iki sene ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.

Depremden sonra talepler çığ gibi arttı! İsteyen hibe desteği bile alabilir! İşte detaylar!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından prefabrik evlere talep artıyor. Prefabrik evlerin fiyatı yapılışı itibariyle değişiklik gösteriyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler devletten hibe desteği alabilirsiniz. İşte detaylar!

Devlet hibe desteği nasıl alabilirim? Hibe almak için nereye başvurulur?

Hibe desteği çiftçilerin gündemini oluşturan konulardan biridir. Bu kapsamda hibe desteğine dair merak edilen o detaylar!

şartlı hibe Haberi

şartlı hibe

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında hibe de yer alıyor. Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor.


Hibe işleminin yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor.


Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamıyor. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamıyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince rücu şartı ile bağış yapılabiliyor. Buradaki rücu şartı, bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, taşınmazın mülkiyetinin bağışı yapana (eski malike) geri dönmesidir. 


Bu rücu şartı tapusicilinin şerhler sütununa " ... lehine bağıştan rücu şartı vardır. Tarih - yevmiye" şeklinde şerh edilir. Bu işlemden bağış harcı dışında...